SNP: Obrazloženje presude Ratki Knežević ući će u anale najbesprizornijih akata pravosuđa

"Ova tragikomična presuda je najbolji primjer očigledne nemoći i politizacije državnih institucija i svakako će doprinijeti još većem padu povjerenja u pravosuđe Crne Gore, koje je odavno poljuljano"
2773 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Socijalistička narodna partija osudila je presudu izrečenu Ratki Knežević, majci poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Kako su saopštili iz SNP-a, presuda i obrazloženje presude izrečene Knežević "još jedna su potvrda lošeg stanja u kojem se nalazi pravosudni sistem Crne Gore".

"U obrazloženju presude, koja će ući u anale najbesprizornijih akata crnogorskog pravosuđa, navodi se da je šezdesetdevetogodišnja nastavnica u penziji ugrozila pripadnike organa reda i predstavljena je, u najmanju ruku, kao vojni specijalac. Postavlja se pitanje kako je gospođa Knežević uspjela da utjera strah u kosti desetinama do zuba naoružanih policajaca? Kao da je cijela crnogorska javnost neznavena, sudija u ovom slučaju zanemaruje činjenicu da su pripadnici Uprave policije ranom zorom upali u kuću Kneževića, probudili ukućane i izvršili klasičnu premetačinu i demoliranje njihovog porodičnog doma, o čemu postoje i bjelodani dokazi", saopšteno je iz SNP-a.

Dodaju da je ovom presudom "degradirana uloga pravosudnog sistema", i "bačena mrlja na integritet policijskih službenika i cijele Uprave policije".

"Ova tragikomična presuda je najbolji primjer očigledne nemoći i politizacije državnih institucija i svakako će doprinijeti još većem padu povjerenja u pravosuđe Crne Gore, koje je odavno poljuljano", navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: