SNP: Orav primijetio da Vlada želi da pogura Zakon o slobodi vjeroispovjesti

Iz SNP-a su DPS-u poručili da je i evropskim zvaničnicima postala jasna "njihova perfidna namjera da ne podržavaju način na koji se pokušava riješiti značajno pitanje vjerskih sloboda, ali i izbornog zakonodavstva, te da je samo pitanje vremena kada će im međunarodna zajednica okrenuti leđa"
1709 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Premijer Marković priznao je juče da ga je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav pitao zašto je izabran ovaj trenutak za stavljanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u skupštinsku proceduru, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Šef Delegacije EU u Crnoj Gori primijetio je ono je svima već odavno vidljivo: da Vlada pokušava na mala vrata da progura ovaj važan Zakon, u trenutku kada nisu dogovoreni izborni zakoni bez kojih je nemoguće obezbijediti održavanje fer i slobodnih izbora naredne godine, a u susret novogodišnjim praznicima čime se sužava vrijeme za kvalitetnu raspravu u Skupštini. Na taj način vlast minira svaki dogovor, pa i razgovor između relevantnih političkih subjekata i pod krinkom tzv. rješavanja važnog identitetskog pitanja – stvaranja Crnogorske pravoslavne crkve, još jednom dijeli narod Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su DPS-u poručili da je i evropskim zvaničnicima postala jasna "njihova perfidna namjera da ne podržavaju način na koji se pokušava riješiti značajno pitanje vjerskih sloboda, ali i izbornog zakonodavstva, te da je samo pitanje vremena kada će im međunarodna zajednica okrenuti leđa".

"To će biti trenutak kada će svanuti građanima Crne Gore i kada će se konačno otvoriti prostor za odgovorno i racionalno rješavanje ključnih problema sa kojima se oni svakodnevno suočavaju", zaključuje se u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Bonus video: