SNP Plužine: Bajagić nije izvršio pritisak, šikaniranje niti mobing prema Adžić

"S obzirom da je nosilac liste Demokrata u Plužinama policajac, lako je zaključiti odakle je ideja potekla", kazali su iz SNP Plužine
262 pregleda 2 komentar(a)
Mijuško Bajagić, Foto: Svetlana Mandić
Mijuško Bajagić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.05.2018. 18:16h

Opštinski odbor (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Plužine demantuje i bezrezervno osuđuje izjavu Demokratske Crne Gore u vezi sa navodima o "pritiscima, šikaniranju i mobingu njihove kandidatkinje za odbornicu Mirjane Adžić", saopšteno je večeras iz SNP Plužine.

Demokratska Crna Gora optužila je ranije danas predsjednika Opštine Plužine Mijuška Bajagića za pritisak, šikaniranje i mobing njihove kandidatkinje za odbornicu Mirjane Adžić.

"Demokratska Crna Gora po oprobanom receptu, u nedostatku argumenata i činjenica, pribjegava širenju laži, manipulacija i paranoičnih izjava. Takva izjava je upravo danas puštena u javnost sa ciljem diskreditacije SNP CG i predsjednika opštine Plužine Mijuška Bajagića. Niti jednim gestom, riječju ili postupkom Mijuško Bajagić nije izvršio pritisak, šikaniranje niti mobing prema imenovanoj. Obraćanje Demokrata Bajagiću sa ciljem da zaštite člana njihove partije je krajnje neprimjeren, neodgovoran i u konačnom nejasan akt jednog političkog subjekata prema jednom predsjedniku Opštine. Način i postupanje kako pojedinca tako i političke partije u slučaju postojanja argumenata za krivičnu odgovornost pojedinca zbog zloupotrebe položaja nije upozorenje nego direktno procesuiranje počinioca krivičnog djela. U ovom slučaju, lažni navodi iznijeti u današnjem saopštenju Demokrata su samo puki pokušaj da se ućari jeftini politički poen pred predstojeće izbore u Plužinama", navodi se u saopštenju SNP Plužine.

U saopoštenju se dodaje da nijednim gestom poslovni život Adžićeve u Opštini nije ugrožen.

"Štaviše omogućen joj je aktivan politički život što Zakonom o državnim službenicima i Zakonom o lokalnoj samoupravi nije dozvoljeno. Niko od pretpostavljenih čak nije imenovanoj skrenuo pažnju da se u toku radnog vremena ne mogu dijeliti pokloni sa političkim sloganima i porukama bilo kog subjekta, pa ni Demokrata. Posebno je simpatična paranoična izjava o brisanju podataka sa računara, s obzirom da se ispostavilo da je računar bekapovao podatke, te da su se isti jednim klikom vratili gdje su i bili. Metodi koji se mogu prepoznati u ovakvim manipulativnim postupcima karakteristični su za pojedince koji su očigledno stekli iskustva u službama bezbjednosti. S obzirom da je nosilac liste Demokrata u Plužinama policajac, lako je zaključiti odakle je ideja potekla", kazali su iz SNP Plužine.

Iz te partije su naveli da je očigledno da mlade Demokrate ne mogu da se pomire sa izvjesnim rezultatom izbora koji će biti 20. maja.

"Pa ne biraju sredstva i način kako bi svoje političke konkurente omalovažili i diskreditovali. Na njihovu žalost, narod u Plužinama itekako poznaje predsjednika opštine Plužine Mijuška Bajagića i vrlo dobro zna da ni jedna riječ od navoda Demokrata nije istinita. Tačnost navoda i odgovornost za javno izgovorenu riječ u narodnom periodu Demokrate će morati dokazivati u postupku pred nadležnim organima", zaključuje se u saopštenju SNP Plužine.

Bonus video: