SNP Plužine: Zlonamjerni napadi Demokrata

Oni dodaju da "bukvalan i banalan pristup tumačenju Budžeta pokazuje ili neiskustvo u sretanju sa aktima ovog tipa u redovima Demokrata ili zlonamjeran i jeftin pokušaj diskreditacije vlasti u Plužinama"
117 pregleda 6 komentar(a)
SNP logo, Foto: SNP
SNP logo, Foto: SNP
Ažurirano: 05.08.2018. 11:11h

Plužinski odbor SNP-a saopštio je da su Demokrate zlonamjerno napale lokalnu vlast u tom gradu.

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje Demokrata u kojem se navodi da "lokalna vlast u Plužinama bahato troši oko 20.000 eura povodom Dana opštine."

"Da predstavnici Demokrata nemaju granica u iznošenju netačnih činjenica i zamajavanja građana Plužina i Crne Gore najbolje govori jučerašnje saopštenje tog odbora u Plužinama. Na sebi svojstven način, zlonamjerno su napali na lokalnu vlast u Plužinama i još jednom pokazali da u političkoj borbi sa SNP-om koriste neistine izvučene iz konteksta stvarnih činjenica. Radi istine, ističemo da se u sklopu proslave Dana Opštine organizuje niz aktivnosti i manifestacija: Održavanje 50. tradicionalnog turnira u malom fudbalu koji je trajao deset dana, kao i nagrada za prva tri mjesta, održavanja slikarske kolonije od 3. - 6. avgusta, akcija, dva udruženja dobrovoljnog davanja krvi, muzički koncert na otvorenom i na kraju ručak poslije svečane sjednice povodom dana Opštine. Iznos od 20.000 eura je Budžetom predviđeni iznos za sve navedene aktivnosti a ni u kom slučaju nije iznos predviđen za ručak", kazali su iz plužinskog odbora SNP-a.

Oni dodaju da "bukvalan i banalan pristup tumačenju Budžeta pokazuje ili neiskustvo u sretanju sa aktima ovog tipa u redovima Demokrata ili zlonamjeran i jeftin pokušaj diskreditacije vlasti u Plužinama."

"Njihovo nepoznavanje primjene Zakona o javnim nabavkama primjetno je i u ovom saopštenju. Iznos koji je potreban za ručak nakon svečane sjednice, daleko je ispod iznosa za koji se raspisuju pozivi u skladu sa Zakonom. Gospodo Demokrate , nema “poslušnika” u Pivi a najmanje u SNP-u, i ako već nemate argumenata i stila u pisanju tekstova prema našem odboru i članovima odbora u Plužinama, pokušajte, svi zajedno, dok pišete ova saopštenja, da pronađete malo elementarne kulture u izražavanju i poštovanju ličnosti kolega odbornika", poručili su iz plužinskog odbora SNP-a.

Bonus video: