SNP Podgorica: Da li Glavni grad poštuje i ozbiljno shvata odluke sudskih instanci?

"Očigledno je da je gradonačelnik zaboravio ili se trudi da ne vidi u kakvoj situaciji žive građani Podgorice, tj. da veliki broj njih odavno ne može sebi da priušti osnovne životne uslove, a kamoli cigarete i vino", kazali su iz SNP Podgorica
1469 pregleda 1 komentar(a)
Upravna zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Upravna zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković

Uprkos tome što je Odluku o održavanju čistoće Glavnog grada Ustavni sud proglasio nevažećom, preduzeće "Čistoća" je građanima i firmama već dostavilo račune za odvoz i deponovanje smeća za mjesec januar, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Podgorica.

"S obzirom da je "Čistoća" podijelila račune bez pravnog osnova, postavlja se pitanje da li uprava Glavnog grada poštuje i ozbiljno shvata odluke crnogorskih sudskih instanci?", pitali su iz SNP Podgorica.

Oni su dodali da je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, u svom poznatom maniru, rekao da se pomenuta odluka ne odnosi na cjenovnik, a one koji su pozvali građane da ne plaćaju račune za odvoz smeća nazvao je političkim profiterima koji zaslužuju prezir.

"Kao opravdanje za nezakonitu radnju koju čini njegova administracija, Vuković je naveo nisku cijenu pomenute usluge koja je "ekvivalent paklici cigareta ili boci vina." Očigledno je da je gradonačelnik zaboravio ili se trudi da ne vidi u kakvoj situaciji žive građani Podgorice, tj. da veliki broj njih odavno ne može sebi da priušti osnovne životne uslove, a kamoli cigarete i vino", kazali su iz SNP Podgorica.

Oni smatraju da je u uređenom društvu sasvim normalno da građani plaćaju za pružene usluge, ali isto tako insistiraju da to bude zasnovano na jasnim zakonskim propisima i procedurama.

"Problematično je što u ovom trenutku u Podgorici ne postoji važeći pravni akt na osnovu kojeg gradska preduzeća mogu naplaćivati usluge odvoza i deponovanja otpada, čime se njihov svakodnevni rad dovodi u pitanje. Zbog svega toga, zahtijevamo od lokalne uprave da u što skorijem roku riješi ovo pitanje na zadovoljstvo građana, ali i zaposlenih u Čistoći koji pošteno i predano obavljaju svoj posao", zaključuje se u saopštenju SNP Podgorica.

Bonus video: