SNP Podgorica: Glavni grad obećava nove projekte, a realizovali manje od polovine starih

„Od ukupno 174 projekta, nije realizovana skoro trećina ili 52 projekta dok je djelimično realizovano 40 projekata (23% ukupnog broj planiranih projekata). Dakle, realizovano je manje od polovine planiranih projekata“, tvrde iz SNP-a
654 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: SNP, SNP, SNP
SNP, Foto: SNP, SNP, SNP

Dok uprava Glavnog grada nastavlja da nas obasipa obećanjima o razvojnim projektima koje planira da realizuje u narednom periodu, gorak ukus u ustima ostavlja činjenica da je u Podgorici ogroman broj nezavršenih projekata, koje je davno trebalo privesti kraju, saopšteno je iz Odbora SNP Glavnog grada.

"Konsultanska kompanija Fidelity consulting, obrađujući stepen realizacije projekata u Podgorici u periodu od 2012. do 2017. godine, došla je do zaključka da nije realizovano ili je djelimično realizovano preko polovine planiranih projekata" navodi se u saopštenju.

„Od ukupno 174 projekta, nije realizovana skoro trećina ili 52 projekta dok je djelimično realizovano 40 projekata (23% ukupnog broj planiranih projekata). Dakle, realizovano je manje od polovine planiranih projekata“, navodi Fidelity consulting, tvrde iz SNP-a.

"Potrebno je podsjetiti da je u navedenom periodu ukupan budžet Glavnog grada iznosio 320 miliona eura. Dakle, građani za svoj novac nisu dobili očekivani rezultat. Otuda, logično je postaviti pitanje: gdje su otišle narodne pare?", navodi se u saopštenju.

"SNP Glavnog grada će nastaviti da prati stanje u Podgorici i da skreće pažnju javnosti na neuralgične tačke koje je potrebno sanirati, sa ciljem da natjeramo lokalnu upravu da konačno počne da se bavi suštinom svog posla, a ne marketingom i šminkanjem loših odluka i poteza", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: