SNP: Ponašanje tužilaca ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac - Vijesti.me
TRAŽE SASLUŠANJE STANKOVIĆA

SNP: Ponašanje tužilaca ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac

"Zemlja u kojoj se dugi niz godina toleriše sistemska korupcija nema budućnost, a stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije koji može zahvatiti jedno društvo"

SNP
SNP (Foto: Arhiva Vijesti)

Skupštinski odbor nadležan za poslove pravosuđa treba da inicira saslušanje odlazećeg vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, kako bi se suočio sa pitanjima i odgovorio na optužbe na njegov račun, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP). 

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

"Ponašanje ostalih tužilaca na konferenciji prije ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac, nego da žele istinski da saznaju istinu", naveli su iz SNP-a.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na konferenciji za novinare kazao je da je više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su "neki od njih hapšeni, a da će neki tek biti hapšeni"

"Zemlja u kojoj se dugi niz godina toleriše sistemska korupcija nema budućnost, a stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije koji može zahvatiti jedno društvo. Sistemska, znači da se kreće od vrha do dna i da je omča oko vrata sadašnjim i budućim naraštajima", saopšteno je iz SNP-a.  

U toj partiji smatraju da su "oni koji institucionalno, po Ustavu i zakonu treba da budu predvodnici borbe protiv kriminala su najviše ogrezli u kriminal i brzo će postati predmet istraga koje će se voditi". 

"Defitivno je da Crna Gora u jednom trenutku mora biti spremna da nakon prvih demokratskih promjena u istoriji imenuje objektivnog, poštenog i stručnog vrhovnog državnog tužioca koji će se pozabaviti kriminalom i gdje ce konačno odgovarati svi oni koji su učinili krivična djela, nezavisno od toga jesu li obavljali najvažnije državne funkcije. Skoro svi djelovi vlasti u Crnoj Gori su korumpirani i sve resurse u opoziciji moramo usmjeriti na jedan cilj, da smijenimo vlastodršce koji su poharali zemlju, koji su zatrovali sve djelove nepotizmom, neznanjem, neradom".

Iz SNP-a su pitali Stankovića i zašto je zakazao konferenciju kad nije mogao da ostane na njoj sve vrijeme.

"Poručujemo mu da ne treba da bježi od pitanja novinara kao danas, već da ako nije umiješan u kriminal suoči se i dokaže da nema šta da krije, a u suprotnom građani će odgovoriti, jer naše strpljenje se polako smanjuje", zaključuje se u saopštenju.


Vidi sve komentare