SNP: Ponašanje tužilaca ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac

"Zemlja u kojoj se dugi niz godina toleriše sistemska korupcija nema budućnost, a stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije koji može zahvatiti jedno društvo"
1138 pregleda 1 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti

Skupštinski odbor nadležan za poslove pravosuđa treba da inicira saslušanje odlazećeg vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, kako bi se suočio sa pitanjima i odgovorio na optužbe na njegov račun, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

"Ponašanje ostalih tužilaca na konferenciji prije ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac, nego da žele istinski da saznaju istinu", naveli su iz SNP-a.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na konferenciji za novinare kazao je da je više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su "neki od njih hapšeni, a da će neki tek biti hapšeni"

"Zemlja u kojoj se dugi niz godina toleriše sistemska korupcija nema budućnost, a stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije koji može zahvatiti jedno društvo. Sistemska, znači da se kreće od vrha do dna i da je omča oko vrata sadašnjim i budućim naraštajima", saopšteno je iz SNP-a.

U toj partiji smatraju da su "oni koji institucionalno, po Ustavu i zakonu treba da budu predvodnici borbe protiv kriminala su najviše ogrezli u kriminal i brzo će postati predmet istraga koje će se voditi".

"Defitivno je da Crna Gora u jednom trenutku mora biti spremna da nakon prvih demokratskih promjena u istoriji imenuje objektivnog, poštenog i stručnog vrhovnog državnog tužioca koji će se pozabaviti kriminalom i gdje ce konačno odgovarati svi oni koji su učinili krivična djela, nezavisno od toga jesu li obavljali najvažnije državne funkcije. Skoro svi djelovi vlasti u Crnoj Gori su korumpirani i sve resurse u opoziciji moramo usmjeriti na jedan cilj, da smijenimo vlastodršce koji su poharali zemlju, koji su zatrovali sve djelove nepotizmom, neznanjem, neradom".

Iz SNP-a su pitali Stankovića i zašto je zakazao konferenciju kad nije mogao da ostane na njoj sve vrijeme.

"Poručujemo mu da ne treba da bježi od pitanja novinara kao danas, već da ako nije umiješan u kriminal suoči se i dokaže da nema šta da krije, a u suprotnom građani će odgovoriti, jer naše strpljenje se polako smanjuje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: