SNP: Propusti u akciji Balkanski ratnik ne smiju se gurati pod tepih

“Nakon te rasprave, zaključićemo ko je to u Crnoj Gori zakazao, odnosno bio neažuran i neodgovoran”, naveo je on.
0 komentar(a)
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2011. 12:25h

Propusti u akciji Balkanski ratnik ne smiju se gurati pod tepih, već se mora utvrditi neposredna odgovornost nadležnih državnih organa, ocijenila je danas Socijalistička narodna partija (SNP).Potpredsjednik SNP Vasilije Lalošević rekao je agenciji MINA da je kontrolo saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić, zakazano za 9. maj, jedan od koraka u tom pravcu.“Nakon te rasprave, zaključićemo ko je to u Crnoj Gori zakazao, odnosno bio neažuran i neodgovoran”, naveo je on.Lalošević je ukazao na važnost kontrolne funkcije parlamenta u oblasti jačanja vladavine prava.“Moramo pokazati da postoji čvrsta riješenost za borbu protiv kriminala u korupcije, jer je to jedan od zahtjeva Evropske komisije (EK) za početak pristupnih pregovora”, poručio je potpredsjednik SNP-a.

“Moramo pokazati da postoji čvrsta riješenost za borbu protiv kriminala u korupcije, jer je to jedan od zahtjeva Evropske komisije (EK) za početak pristupnih pregovora”, poručio je potpredsjednik SNP-a.
Odbor je ranije ocijenio da u slučaju Balkanski ratnik nije postojala dovoljno kvalitetna koordinacija i saradnja nadležnih državnih organa.

Bonus video: