SNP: Sa sabora upućena jasna poruka da se neće dozvoliti otimanje hramova

"SNP CG pridružio se svom narodu i sveštenstvu Mitropolije, pa su svi članovi Glavnog odbora, opštinskih odbora, kao i brojni simpatizeri SNP-a iz svih gradova Crne Gore svojim prisustvom uveličali ovaj istorijski događaj", poručeno iz te stranke
1316 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Sa današnjeg crkveno-narodnog sabora u Nikšiću upućena je jasna poruka da Mitropolija crnogorsko-primorska i vjerni narod neće dozvoliti otimanje hramova, manastira i svetinja, koje je predviđeno Predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"SNP CG pridružio se svom narodu i sveštenstvu Mitropolije, pa su svi članovi Glavnog odbora, opštinskih odbora, kao i brojni simpatizeri SNP-a iz svih gradova Crne Gore svojim prisustvom uveličali ovaj istorijski događaj".

Poručili su da je predsjednik stranke Vladimir Jokić, na novogodišnjem koktelu organizovanom nakon sabora, rekao da će SNP "uvijek biti uz svoj narod, a posebno u trenucima kada se brani ono što je od suštinske važnosti za sve nas".

"SNP CG još jednom poziva vlast da dobro izvaga da li će istrajati u namjeri da usvoji sporni Predlog zakona i da li joj se isplati da rizikuje sukob sa Bogom, Svetim Vasilijem Ostroškim i vjernim narodom. Sigurno je da mi nećemo odstupiti od odluke da odbranimo ono što nam je najsvetije jer to dugujemo svojim precima i potomcima", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: