SNP: Sekulić pokazao da je bez premca u disciplini poslušničkog klimanja glavom

"Sekulić i njegov šef Đukanović su zaboravili da saopšte najvažniju činjenicu – da je njihov veliki prijatelj i jučerašnji gost ratni zločinac odgovoran za mnogobrojna ubistva i trgovinu ljudskim organima"
53 pregleda 15 komentar(a)
snp zgrada, Foto: Luka Zeković
snp zgrada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.01.2015. 20:51h

Socijalistička narodna partija (SNP) odgovorila je poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Predragu Sekuliću.

Oni su u reagovanju naveli da "tradicionalno, pretedent na neku od funkcija u DPS-u svoje dodvoravanje "velikom šefu" otpočinje harangom na opoziciju, sijući neistine i izmišljotine jer drugih argumenata, jednostavno, nema".

"Ovoga puta ulogu glasnogovornika igra bivši ministar, pisac u pokušaju i jurišnik na mjesto šefa poslaničkog kluba DPS-a Predrag Sekulić, koji je optužio SNP da podržava govor mržnje i poziv na rat. SNP poručuje Predragu Sekuliću da ne proziva neargumentovano i da nije tačno da smo se prije 17 godina razišli zbog nacionalizma već su ključni razlozi razlaza bile kriminalne aktivnosti i šverc u kojem je vrh DPS-a ogrezao i zbog čega je u Italiji i pokrenut sudski postupak. No, Sekulić se toga "ne sjeća" jer je u to vrijeme još bio neprepoznat kao političar od svoga šefa. Bio je samo novinar jedne državne dnevne novine, koju je, srećom po crnogorsko novinarstvo, zbog politike napustio", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su Sekulić i njegovi "prvoborci rata za mir" pokazali da su neprikosnoveni u skretanju pažnje javnosti daleko od suštine i svim mogućim sredstvima pokušavaju da omalovaže povod protesta kod Vile Gorica.

"Sekulić i njegov šef Đukanović su zaboravili da saopšte najvažniju činjenicu – da je njihov veliki prijatelj i jučerašnji gost ratni zločinac odgovoran za mnogobrojna ubistva i trgovinu ljudskim organima. Ponavljamo još jednom, na protestnom skupu na kojem su bili članovi najužeg rukovodstva SNP CG a koji je organizovalo Udruženje raseljenih sa Kosova i Metohije u znak protesta zbog dolaska Hašima Tačija, nije bilo ni govora mržnje, ni ratnohučkačkih poruka, sem suza ranjenih u srce porodica čiji su najmiliji nestali ili izgubili svoje živote na Kosovu i Metohiji. Bila je poruka da je onima koji su činili zločine, a za šta ih je i svijet optužio, mjesto u zatvoru a ne u Crnoj Gori, a to je ono za šta se, između ostalog, od svog postojanja SNP zalaže.

"No, na kraju, nije Sekulić vrijedan da mu se bilo šta objašnjava ili pojašnjava. Naglašeni ego obično prati kompleks niže vrijednosti koji se manifestuje mobingom prema podređenima i podaništvom prema nadređenima. Očigledno je da autoru “romana” lascivnog sadržaja, boravak u biblioteci nije pomogao da postane plemenitiji, proširi vidike i sačuva svoje dostojanstvo, već nastavlja da iznenađuje javnost dodvoravanjem šefu DPS-a, čime je pokazao da je bez premca u disciplini poslušničkog klimanja glavom", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: