SNP: Svaka politička odluka DIK-a može dovesti do zaoštravanja odnosa u Beranama

Koalicija „Zdravo Berane“, kazali su iz SNP, uz uvažavanje objektivnih okolnosti koje su nastale na sjednici od 13. 02. 2018.g, poziva DIK da nastavi sa radom i donese odluke, jer u tom pravcu ne postoje zakonske smetnje
10 komentar(a)
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
SNP logo, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 14.02.2018. 15:00h

Koalicija „Zdravo Berane“ još jednom upozorava da je za nas krajnje neprihvatljivo prekrajanje izborne volje građana, koja je jasna i nedvosmisleno kaže da naša koalicija, zajedno sa Demokratskom Crnom Gorom predstavlja buduću lokalnu vlast u ovom gradu, saopštili su u beranskom SNP-u.

"U tom pravcu svaka moguća politički motivisana odluka Državne izborne komisije može dovesti do zaoštravanja političkih odnosa i u Beranama, i u našoj državi. Ustavom Crnom Gore je propisano da se ne može uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima. Kao što je poznato, demokratski izbori 04.februara potvrdili su volju građana Berana da ih u narednom periodu vodi lokalna vlast koalicije Zdravo Berane i Demokratske Crne Gore", navodi se u saopštenju SNP-a.

Koalicija „Zdravo Berane“, kazali su iz SNP, uz uvažavanje objektivnih okolnosti koje su nastale na sjednici od 13. 02. 2018.g, poziva DIK da nastavi sa radom i donese odluke, jer u tom pravcu ne postoje zakonske smetnje.

"Podsjećamo vas da je i sam DPS priznao svoj izborni poraz. Nije osporen ni jedan glas naše pobjedničke koalicije i u tom pravcu ne želimo da bilo ko sprovodi nasilje nad građanima Berana. Pobjeda koalicije Zdravo Berane je čista kao suza", navodi se u saopštenju OO SNP Berane.

Bonus video: