SNP: Za loš rezultat krivi MANS, DF, i Bulatovićev portparol

U analizi izbornih rezultata, koja je napravljena na osnovu izvještaja koje su dostavili opštinski odbori, navodi se da je stranka podbacila na izborima zbog razočarenja dijela članstva
35 komentar(a)
SNP, Glavni odbor, Foto: Boris Pejović
SNP, Glavni odbor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2013. 09:53h

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) okrivilo je Demokratski front (DF), Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i bivše stranačke kolege za loš rezultat na parlamentarnim izborima u oktobru.

U “Analizi izbornih aktivnosti i rezultata izbora”, u koju su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je stranka Srđana Milića tokom izborne kampanje bila pod stalnim udarima većeg dijela opozicije i da zbog toga nije ostvaren dobar rezultat.

U analizi izbornih rezultata, koja je napravljena na osnovu izvještaja koje su dostavili opštinski odbori, navodi se da je stranka podbacila na izborima zbog razočarenja dijela članstva nakon dešavanja u partiji i odluke dijela funkcionera okupljenih oko Predraga Bulatovića i Milana Kneževića da pristupe Demokratskom frontu. Njih dvojica su, kako se navodi u izvještaju, u Frontu bili zaduženi za “podmetanje bivšoj partiji”.

“DF jer vodio prljavu kampanju uz svakodnevna uporna podmetanja na skupovima i u sredstvima javnog informisanja i širio neistine da će SNP poslije izbora stupiti u koaliciju sa DPS-SDP koalicijom i kontinuirano napadao najuže rukovodstvo partije i predsjednika, za šta je posebno bio zadužen portparol Predraga Bulatovića i rukovodstva DF Milan Knežević”, navodi se u izvještaju koji su uradili članovi Glavnog odbora Milutin Cicmil, Dragutin-Boko Joksimović i Milan Ružić.

Piše i da vladajuća koalicija nije reagovala na takve tvrdnje, čime je izvršena “uspješna podjela uloga” između vladajuće koalicije i Fronta, što je unijelo dodatnu sumnju i konfuziju kod birača.

Izvještaj je jednoglasno usvojen na sjednici Glavnog odbora SNP-a održanoj 30. decembra. Iz medijskog centra SNP-a juče nijesu željeli da komentarišu navode iz analize.

U analizi se navodi i da su bivši funkcioneri SNP-a obeshrabrivali članstvo navodima da partijsko rukovodstvo nema većinsku podršku za samostalni izlazak na izbore. Konstatuje se da su Bulatović i Knežević kampanju vodili i u komunikaciji sa članstvom na terenu, te da je uz Milića na najžešćem udaru bio predsjednik poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović.

Bivši članovi SNP-a, kako se navodi, u kampanji su imali imali logističku podršku novih političkih saveznika u opoziciji. “Pravili su opstrukciju u partiji u čemu im je pomagalo rukovodstvo PzP-a, Nove srpske demokratije i MANS-a... Nijedan elektronski niti štampani medij nije bio naklonjen SNP-u, i nije opširnije izvještavao sa promotivnih skupova”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: