SNS: Vlast i opozicija hoće da nas ugase

U SNS-u smatraju da je očigledan veliki broj slučajeva drastičnog kršenja prava srpskog naroda, i da se njihova prava ugrožavaju čak i kršenjem normi najvišeg pravnog akta – Ustava Crne Gore
0 komentar(a)
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.11.2011. 13:54h

Inicijativa za izmjenu Zakona o ljudskim pravima i slobodama pokazuje spregu vlasti i opozicije da protivustavno ugase jedinu srpsku nacionalnu organizaciju u Crnoj Gori, poručili su danas iz Srpskog nacionalnog savjeta (SNS).

Izmjenama zakona precizirano je da pravo na formiranje nacionalnih savjeta i korišćenje sredstava Fonda za manjine imaju samo oni narodi u Crnoj Gori koji čine do 15 odsto od ukupnog stanovništva.

"Takvim postupkom postaje jasno da je čitava kampanja oko raspodjele sredstava Fonda za manjine bila ustvari u funkciji stvaranja atmosfere za eliminaciju srpskih institucija, medija kao i katedre za srpski jezik", kazao je predsjednik Momčilo Vuksanović na konferenciji za novinare.

On smatra da je pokazatelj koliko se "neprijateljima srpskog naroda" žuri u zatiranju svega što je srpsko, i činjenica da nijesu sačekali odgovor na ustavnu tužbu SNS u vezi usklađenosti izbornog zakonodavstva s Ustavom Crne Gore.

U SNS-u smatraju da je očigledan veliki broj slučajeva drastičnog kršenja prava srpskog naroda, i da se njihova prava ugrožavaju čak i kršenjem normi najvišeg pravnog akta – Ustava Crne Gore.

Bonus video: