SO Golubovci: Odbornici vlasti odbili raspravu o aferi "Koverat"

Odbornik DF-a Mihailo Asanović je pitao zašto se niko od dvadesetak aktivista DPS-a koje je Stijepović prijavio Tužilaštvu nije usprotivio i rekao da je to laž
2429 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.03.2019. 14:11h

Odbornici vladajuće većine u Skupštini Opštine Golubovci u okviru Glavnog grada, odbili su da na današnjoj sjednici raspravljaju o aferi “Koverat”.

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD) su glasali protiv usvajanja dnevnog reda na kome je bila samo jedna tačka - Informacija o aktivnostima koje su preduzeli organi opštine u sastavu glavnog grada povodom aktuelnih dešavanja u javnosti, čiji su vinovnici u aferi „Koverta“ aktuelni odbornici i funkcioneri Opštine.

Za raspravu o toj tački glasali su predstavnici Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA. Odbornici Demokratske Crne Gore , koji su podržali predlog za sazivanje sjednice, nijesu prisustvovali sjednici.

Odbornik DF-a Mihailo Asanović kazao je novinarima nakon sjednice da su predlog za sazivanje vanredne sjednice SO Golubovci podnijeli sa kolegama iz SNP i GP URA, uz podršku Demokrata, ali da su “odbornici DPS-a pobjegli od sjednice i time aminovali sve što su uradili u 2016. godini”.

“Budući da je Zeta epicentar afere “Koverat” čiji su akteri bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a iz Zete, odgovornost nosilaca vlasti Opštine u sastavu Glavnog grada Golubovci ne smije da izostane, jer bruka DPS-a ne smije postati bruka cijele Zete”, rekao je Asanović.

Asanović je istakao da je 97.000 koje je uzeo Slavoljub Stijepović “samo jedna nedjeljna apanaža koju su dobijali, jer je bilo i mnogo većih iznosa”.

On je pitao zašto se niko od dvadesetak aktivista DPS-a koje je Stijepović prijavio Tužilaštvu nije usprotivio i rekao da je to laž.

Odbornica SNP-a Slađana Kaluđerović je kazala da su predstavnici vladajuće strukture neizglasavanjem dnevnog reda pokazali nemoć i nedostatak političke odgovornosti da se suoče sa posljedicama načina vršenja njihove vlasti.

“Poručila bih nelegitimnim predstavnicima vladajuće strukture da svakoj vlasti dođe kraj. Da sam na njihovom mjestu, razmišljala bih o danu poslije, o tome kako ljude pogledati u oči, kako institucijama koje će se podići iz pepela u koji su ih oni pretvorili, obrazložiti svoja nedjela”, istakla je Kaluđerovićeva.

Ona je kazala da “oni koji su se ogriješili o ljude, koji su ucjenjivali, zastrašivali, prijetili i kupovali glasove, moraju da odgovaraju i njihovo bježanje sa sjednice to neće spriječiti”.

“Imali su priliku da podnošenjem ostavki, kao moralnim političkim činom, zaštite ugled Zećana, ali oni su izabrali da zaštite lične i interese partijskih čelnika, stavljajući ih na prvo mjesto. Time su postali saučesnici u srozavanju Zete”, ocijenila je Kaluđerovićeva.

Odbornik GP URA Balša Vujačić je istakao da je posljednjih mjeseci na djelu “politička katastrofa” ljudi koji su na vlasti u Zeti i u prethodnim sazivima Skupštine, koji veličaju svoju partiju po onome što je urađeno u Zeti, izbornom rezultatu i povjerenju koje imaju kod građana.

“Na osnovu čega, to danas nijesu bili u stanju da nam odgovore. Na osnovu koverte od 97.500 eura i od toga novca su kupovali ljudske duše u Zeti”, kazao je Vujačić.

Odbornik DF-a Miroslav Brajović je pokazao koverte sa crnim lukom koje su namjeravali da tokom sjednice uruče kolegama iz vladajuće strukture.

“Svi u Zeti znaju da mi nemamo novca za darove i za poklone ni našim biračima ni bilo kome, ali mi smo se potrudili da vladajućoj strukturi damo poklon, od kojeg se nijedan građanin Zete ne stidi. Naprotiv, od toga smo živjeli sve dok oni nisu došli, a to je od poljoprivrednih radova”, istakao je Brajović.

On je istakao da su odbornici DPS-a neozbiljnim gestom potvrdili da je istina sve što se dešavalo u Zeti i Crnoj Gori oko kupovine glasova.

Bonus video: