SO Pljevlja: Umalo fizički obračun Bajića i predsjednika Opštine

Golubović je "Vijestima" kazao da je nakon incidenta tužilaštvu u Pljevljima podnio krivičnu prijavu protiv Bajića
7056 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Sjednica skupština Opštine Pljevlja danas je na kratko bila prekinuta, nakon što je došlo do verbalnog, a za malo i fizičkog obračuna između odbornika Pokreta za Pljevlja Božidara Bajića i predsjednika Opštine Igora Golubovića.

Bajić je kazao da mu je Golubović dok je bio za skupštinskom govornicom dobacio da je bitanga na šta mu je on uzvratio istim riječima, što se moglo čuti i u televizijskom prenosu.

Odbornik Pokreta za Pljevlja ga je je nakon toga, kako tvrdi Golubović i fizički napao.

„Fizički me je napao i ja ću način da se taj postupak snkcioniše u skladu sa zakonom. Žao mi je zbog ovakvog ponašanja lijevog djela sale,ali tamo gdje sam prisutan neću dozvoliti da se vrijeđaju simboli moje države i moja država. Neću dozvoliti da se vrijeđa institucija predsjendika države i druge crnogorske institucije“, rekao je Golubović iz skupštinske govornice..

Golubović je Vijestima kazao da je nakon incidenta tužilaštvu u Pljevljima podnio krivičnu prijavu protiv Bajića.

„Nije tačno da sam udario Golubovića. Krenuli smo jedan prema drugom, ja sam ispružio ruku, ali ni on mene niti ja njega nisam udario, jer su između nas stali drugi odbornici. Dok sam ja obrazlagao svoj predlog da se sjednica odloži, jer sam smatrao nema uslova za rad, Golubović mi je sa mjesta stalno dobacivao . Rekao mi je ućuti bitango, na šta sam mu ja isti riječima uzvratio“, rekao je Bajić.

Nakon incidenta opozicioni odbornici su napustili sjednicu, jer skupštinska većina koju predvodi DPS nije prihvatila njihov zahtjev za odlaganje današnje sjednice.

„Nema potrebe da se odlaže sjednica zbog javnog interesa građana Pljevalja“, rekla je odbornica DPS-a Maja Rondović.

Nakon što su opozicioni odbornici napustili salu skupštinska većina je za manje od sat usvojila programe rada Opštinskih preduzeća i ustanova.

Odbornici su juče takođe bez prisustva opozicije usvojila budžet Opštine Pljevlja za narednu godinu u iznosu od oko 20 miliona eura.

“Budžet je planiran realno, planiran na osnovu analize prethodnih budžeta, na osnovu analize potreba građana. U velikom djelu se odnosi na racionilaziciju lokalne uprave, na određene rezultate, uvećali smo troškove koji se tiču svakodnevog života građana Pljevalja, prije svega za infrastrukturu, sport, održavanje komunalne infrastrukture u gradu i na selu, povećali izdvajanja vezana za kvalitet života i bavljenja poljoprivredom i biznisom na selu i u gradu što sve govori da će Pljevlja nakon realizacije ovog Budžeta biti bar malo bolje mjesto za život nego što je to danas”, kazao je predsjednik Opštine Igor Golubović.

Oko 8 miliona odnosi na kapitalni i nešto preko 12 miliona eura na operativni budžet.

Najveći dio kapitalnog budžeta biće usmjeren na unapređenje i očuvanje životne sredine, u toplifikaciju grada, izgradnju gradske hidrotehničke infrastrukture , izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju i održavanje gradske saobraćajne infrastrukture, sprovođenje mjera energetske efikasnosti objekata koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj, putnu infrastrukturu na seoskom području i izgradnju seoskih vodovoda.

Na zasjedanju odbornici su usvojili i odluku o osnivanju Centra za kulturu i Informaciju o stanju životne sredine na teritoriji opštine Pljevlja.

Bonus video: