SO Žabljak: Usvojili budžet, rebalans i program za iduću godinu

Opozicija kritikovala neke stavke budžeta za narednu godinu, apostrofirajući slabo izdvajanje za putnu infrastrukturu...
0 komentar(a)
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 24.12.2015. 19:48h

Odbornici na Žabljaku usvojili su rebalans gradskog budžeta, koji je sa prvobitnih 1.530.000 od danas "lakši" za 100.000 eura.

Predstavnici predlagača obrazložili su da su izmjene donesene jer nije ispunjen plan po pitanju priliva od koncesionih naknada za korišćenje šuma, naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i prodaje nepokretnosti.

Za rebalans je glasalo 15 odbornika DPS-a i dvojica odbornika iz nekadašnjeg SDP-a.

Protiv su bili odbornici opozicije, a salu su prije početka sjednice napustila tri odbornika Demokratskog fronta.

Isti odnos bio je i prilikom glasanja o budžetu za sljedeću godinu, projektovan na 1.710.000 eura od čega je za tekuće rashode planirano 1.113.000, a za kapitalne 463.000 eura.

Lider lokalnog SNP-a Milanko Ćetković kazao je da se rebalans dovodi u vezu sa sve lošijim radom poreskih organa i sve težom likvidnošću te i drugih “malih” opština u okolnostima aktuelne centralizacije.

Opozicija je kritikovala i pojedine stavke budžeta za narednu godinu, poput povećanog izdvajanja za plaćanje ugovora o radu, nedovoljnog novca za putnu infrastrukturu, sela i poljoprivredu kao i za komunalne poslove...

Odbornici su usvojili program rada Skupštine za sljedeću godinu.

Bonus video: