Socijaldemokrate: Da li je moralno...?

Očekuju od nadležnih da u što skorijem roku odgovore na njihova pitanja
63 pregleda 38 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 02.02.2017. 20:21h

Socijaldemokrate kažu da se crnogorska javnost već duži vremenski period pita “da li je moralno da o moralu priča poslanik Krivokapić iz aktuelnog saziva crnogorskog parlamenta, predsjednik jedne opoziciono-pozicione partije”.

Oni ističu da u javnosti postoji još mnogo dilema, te da očekuju od nadležnih da u što skorijem roku odgovore na njihova pitanja.

Socijaldemorkate traže odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Da li je moralno da o moralnom legitimitetu navedeni poslanik lekciju drži u danu kada je objavljena vijest da je podnešena krivična prijava, jer je detaljnijim uvidom i kontrolom finansijske dokumentacije konstatovana moguća zloupotreba na desetine hiljada eura skupštinskih sredstava u prethodnom periodu?
  2. Da li je moralno da o “kupljenim parlamentarcima” govori neko ko je iza leđa ostalih poslanika, sakupljajući sredstva sa različitih budžetskih pozicija, opredijelio novac za po ko zna koji put rješavanje stambenog pitanja jednog poslanika, zna on dobro kojeg?
  3. Da li je moralno da u mandatu ministra izbornog povjerenja iz redova njegove partije Vlada rješava stambeno pitanje jednom od nekoliko hiljada prosvjetih radnika, samo zato što je u pitanju član porodice navedenog ministra repetenta?
  4. Da li je moralno, nakon čvrstih postizbornih programskih koalicija u Kolašinu, Budvi i Kotoru pričati građanima bajke o tome da je njegova partija samo u tehničkoj koaliciji sa DF-om?
  5. Da li je moralno da odluci o ulasku u NATO moralni autoritet daje njegova partija koja u lokalnim samoupravama vrši vlast sa najvećim anti-NATO zagovornicima čije je djelovanje usmjereno protiv Crne Gore, odnosno njenih strateških interesa, i koja sa istima želi da vlast vrši i na državnom nivou?
  6. Da li je moralno da navedeni poslanik uporno potencira da je u opoziciji kada tri člana predsjedništva njegove partije zauzimaju funkcionerske pozicije u Vladi premijera Markovića (direktori Agencije i Zavoda, sekretar ministarstva), dok se drugi visoko pozicionirani partijski članovi još uvijek nalaze na pozicijama pomoćnika u ministarstvima i drugim državnim institucijama?
  7. Da li je moralno da o bojkotu Skupštine i njenoj nelegitimnosti govori neko ko iz iste prima mjesečnu platu na nivou od oko 2000 eura i čija je partija u toj i takvoj „nelegitimnoj“ Skupštini formirala poslanički klub na osnovu čega dobija značajna sredstva iz njenog budžeta, kao i službeno vozilo i troškove goriva za njegovo korišćenje?
  8. Da li je moralno da govori o pohari neko ko je osamnaest godina bio na vlasti, od čega trinaest godina na funkciji predsjednika Parlamenta?
  9. Da li je moralno da o uvođenju praznika koji slavi Njegoša, priča bivši predsjednik parlamenta popularno nazvan ladičar, koji je nekoliko godina u svojoj ladici držao upravo Predlog Zakona kojim je bilo definisano uvođenje navedenog praznika?
  10. Da li je moralno da javnost bude uskraćena za stav po pitanju uvođenja tog praznika njegovih sada najbližih partijskih saradnika bošnjačke nacionalnosti, od kojih najgrlatiji nakon izbornog rezultata u Plavu izgubiše i ton i sliku?

Bonus video: