Socijaldemokrate na kampanju u Plužinama trošile više nego svi ostali

Na izborima koji se održavaju u nedjelju učestvuju i Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demokrate i Demokratska partija socijalista
107 pregleda 3 komentar(a)
Socijaldemokrate Plužine, Foto: Facebook.com
Socijaldemokrate Plužine, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 18.05.2018. 19:50h

Socijaldemokrate (SD) su na izbornu kampanju u Plužinama do sada potrošile duplo više novca od svih ostalih učesnika izbora.

To se može zaključiti na osnovu privremenih izvještaja o troškovima kampanje koje su učesnici izbora dostavili Agenciji za sprečavanje korupcije.

Na izborima koji se održavaju u nedjelju učestvuju i Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Demokrate i Demokratska partija socijalista.

Partija Ivana Brajovića je potrošila malo više od 6.750 eura, a novac je utrošen na bilborde i reklamni materijal.

Demokrate su na kampanju potrošile 1.385 eura, a 350 eura su platili za konvenciju JU Centru za kulturu, dok ostali troškovi uključuju malo više od 230 eura na reklamni materijal, 270 eura na troškove prevoza i 535 na hranu i piće za terensku kampanju.

Troškovi DF-a su iznosili 270 eura, a novac je potrošen samo na dnevnice i gorivo.

Među onima kojima treba da budu isplaćene dnevnice su nosilac liste Zoran Blagojević, kome sleduje 30 eura za troškove goriva zbog gostovanja na TVCG koiliko će dobiti i kandidat Mirko Vuković za gostovanje na Radiju Crne Gore.

SNP je prijavio troškove od malo više od 1.000 eura. Kako se navodi u izvještaju DPS nije prijavljivao troškove.

Bonus video: