Spahić: I ako Lekić ujedini opoziciju, neće imati bolje rezultate

Isti scenario najavljavinja opozicionog fronta bio je aktuelan i prije prethodnih izbora, "ali od toga nije bilo ništa"
76 pregleda 17 komentar(a)
Ervin Spahić, Foto: Arhiva Vijesti
Ervin Spahić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.07.2012. 11:50h

U vladajućoj crnogorskoj koaliciji smatraju da će se jedinistveni opozicioni front teško formirati, ali da ukoliko do toga dođe to neće uticati na rezultat predstojećih parlamentarnih izbora.

Poslanik Demokratske partija socijalista Obrad Stanišić ocijenio je da i ukoliko se ujedine sve opozicione partije nemaju šanse da pobijede na izborima, zbog, kako je kazao, načina kako se predstavljaju svom članstvu i izborima.

On je kazao da sumnja u jedinstvo opozicije na osnovu svega što se dešavalo između njih u periodu između izbora.

"Ako se ujedine, u šta sumnjam, to im neće pomoći da osvoje vlast jer moraju da shvate prije svega da treba da budu opozicija vlasti a ne državi", kazao je Stanišić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, isti scenario najavljavinja opozicionog fronta bio je aktuelan i prije prethodnih izbora, "ali od toga nije bilo ništa".

"Sada prave front sa istim ljudima, a vjerujem da od toga neće biti ništa. Svakako da bi se politička scena obogatila ukoliko bi se svijest pojedinih opozicionara okrenula da budu za državu a protiv vlasti", naveo je Stanišić.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ervin Spahić kazao je agenciji MINA da ovo nije prvi put da se pred izbore stvaraju koalicije opozicionih partija, navodeći da do sada ti savezi nijesu imali uspjeha.

On smatra da je sada malo teža situacija za sklapanje takvih saveza zbog događaja unutar opozicionih partija.

"Da li će ih ujediniti bivši crnogorski šef diplomatije Miodrag Lekić ne znam, ali mislim da i tako ujedinjena opozicija neće imati bolji rezultat nego što je bio do sada", zaključio je Spahić.

Bonus video: