Srpska kuća ispred Skupštine organizuje doček pravoslavne Nove godine: "Režim je potcijenio jedinstvo srpskog naroda"

"Da bi pokazali snagu, pozivamo sve pravoslavce da 13. januara u 20 časova budu na platou ispred Skupštine Crne Gore", rekao je poslanik DF-a Milutin Đukanović
14121 pregleda 48 komentar(a)
Sa ranijeg dočeka pravoslavne Nove godine (arhiva), Foto: Luka Zeković
Sa ranijeg dočeka pravoslavne Nove godine (arhiva), Foto: Luka Zeković

Srpska kuća, organizovaće doček pravoslavne Nove godine na platou ispred Skupštine Crne Gore sa početkom u 20 časova.

To je saopšteno na današnjoj pres konferenciji.

"Srpska kuća, kao krovna kulturna organizacija Srba u Crnoj Gori organizovaće doček Srpske Nove godine 13.01. 2020. u Podgorici, na platou ispred Skupštine Crne Gore sa početkom u 20 časova", navodi se u saopštenju.

Kazali su da će biti priređen "bogat kulturno-umjetnički program.

"Pozivamo sve Srbe, sve građane Crne Gore, sve pravoslavce kojima srpska Nova godina nešto znači da dođu sa dobrim namjerama, dobrim željama i svojim porodicma i da se u miru veselimo, družimo i dočekamo jedan od najsvjetlijih datuma u godini, kada je riječ o pravoslavcima", rekao je predsjednik Srpske kuće, Emilo Labudović.

Rukovodilac okupljanja je poslanik DF-a, Milutin Đukanović.

"Tradicija se nastavlja. 13. januara u 20 časova na platou ispred Skupštine Crne Gore održaće se svečani doček srpske Nove godine. Odlučili smo se na plato ispred parlamenta da ne bi dolazili u nedoumicu da li možemo da dobijemo trg, glavni gradski, jer smo prošle godine zbog takozvanog pazara bili spriječeni da na glavnom gradskom trgu održimo doček srpske Nove godine. U ovim teškim vremenim za naš narod, javlja se snažan odgovor srpskog naroda. Vidjeli ste, i u Crnoj Gori došlo je maltene do ustanka, u Srbiji se nešto slično događa i u Republici Srpskoj. Znači, kad je srpski narod napadnut, odgovor je veoma snažan, uspostavilo se veliko jedinstvo srpskog naroda i to će jedinstvo sigurno duže trajati i režim je potcijenio to jedinstvo. Da bi pokazali snagu, pozivamo sve pravoslavce da 13. januara u 20 časova budu na platou ispred Skupštine Crne Gore. Vi znate, taj plato je vrlo specifičan. On je jedno vrijeme predstavljao slobodnu teritoriju, a to će sigurni smo biti i 13. januara. Što se nas tiče, u organizacionom kompletu mi ćemo odraditi sve što je do nas, očekujemo bogat kulturno-zabavni program, prema tome građani Crne Gore, pozivamo vas 13. januara u 20 časova. Vidimo se", poručio je Đukanović.

Bonus video: