Srpskoj ministarki smeta zastava Kosova

"Provjerila sam da li su ispunjeni svi uslovi sporazuma o zastupljenosti i prezentaciji Kosova na regionalnim konferencijama. Ali, nisam sigurna u vezi sa kosovskom zastavom. Ako, dakle, hoćemo da govorimo o regionalnoj saradnji, treba reći organizatorima da poštuju sve sporazme koji su napravljeni u dijalogu između Beograda i Prištine”
17 komentar(a)
Jadranka Joksimović, Foto: Beta-AP
Jadranka Joksimović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.09.2015. 19:54h

Ministarka u Vladi Srbije bez portfelja Jadranka Joksimović negodovala je što je zastava Kosova bila istaknuta među zastavicama ostalih učesnika konferencije "Saradnja države i civilnog društva u procesu evropske integracije” u Budvi. Na konferenciji koju je organizovao Evropski pokret u Crnoj Gori, ona je tvrdila da Kosovo nema pravo koristiti državne simbole na regionalnim skupovima.

"Provjerila sam da li su ispunjeni svi uslovi sporazuma o zastupljenosti i prezentaciji Kosova na regionalnim konferencijama. Ali, nisam sigurna u vezi sa kosovskom zastavom. Ako, dakle, hoćemo da govorimo o regionalnoj saradnji, treba reći organizatorima da poštuju sve sporazme koji su napravljeni u dijalogu između Beograda i Prištine”, kazala je Joksimović, na šta je ministarka za dijalog Kosova i Srbije Edita Tahiri kazala da Kosovo ima pravo da bude ravnopravno zastupljeno sa drugim zemljama regiona sa svim državnim simbolima.

“I u Beču, te zastave su bile mnogo veće, upravo zbog regionalne saradnje i Sporazuma o regionalnoj saradnji, koje su dvije susjedne zemlje postigle u Briselu", kazala je ona.

Bonus video: