Šta su jedni drugima poželjeli vlast i opozicija: Bonton, sanaderizacija...

Djeda Mraz bi se žestoko namučio da upakuje poklone kojima bi opozicija željela da iznenadi premijera Mila Đukanovića
8 komentar(a)
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
pokloni, Božić, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.12.2012. 21:08h

Djeda Mraz bi se žestoko namučio da upakuje poklone kojima bi opozicija željela da iznenadi premijera Mila Đukanovića.

Za neke od njih bi mu bila potebna pomoć nezavisnog tužilaštva i policije, dok bi za druge morao da konsultuje ekonomske stručnjake.

Tako bi poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović po Djeda Mrazu Đukanoviću poslao „obraz“, iako bi to “bila promašena investicija“.

Tu nije bio kraj njegovom spisku želja Đukanoviću.

„Želio bih da mu Djeda Mraz donese novogodišnje čestitke od njegovih prijatelja i partnera Darka Šarića, Safeta Kalića i Nasera Keljmendija, koji nijesu u stanju da mu te čestitke pošalju poštom ili saopšte telefonom“, kazao je Pavlović.

Nebojša Medojević (DF) bi Đukanoviću po Djeda Mrazu poslao Program DF-a sadržan u 595 mjera za oporavak crnogorske ekonomije: „To bi mu bilo najbolje štivo“.

U narandžastoj kutiji Pozitivne, Đukanoviću bi stigla želja Dritana Abazovića da se u 2013. ne aktiviraju garanacije za KAP i da novac ostane u zemlji.

Abazović bi spremio poklone opoziciji kojoj bi poslao veliku tortu „kao simbol neke, moguće slađe i efikasnije saradnje u budućem periodu“.

Svjestan teške ekonomske situacije, Predrag Bulatović (DF) je rekao da nije vrijeme za poklone, a kad bi baš morao da „odriješi kesu“, Đukanoviću bi poslao hrvatska iskustva u realizaciji poglavlja 23 i 24, dok bi opoziciji poklonio vodič za trpeljivost i dobro razumijevanje.

Želju za rješavanje situacije u KAP-u premijeru bi poslao i Genci Nimanbegu, dok bi mu Velizar Kaluđerović iz Socijalističke narodne partije (SNP) poslao priručnik lijepog ponašanja. No, spremio bi poklone i za kolege iz opozicije, kojima bi poslao „mudrost koja upućuje na to da se sve ne završava jednim izborima, te da su ljudi jedni drugima potrebni i nakon izbora“.

Đukanoviću za praznike ne bi ostala dužna ni Jelisava Kalezić (DF), koja bi mu poželjela da više ne bude pozicija, dok bi kolegama iz opozicije po Djeda Mrazu poslala solidarnost.

DPS opoziciji: Da se slože, ali da se ne množe

Da znaju da “poklanjanju” pokazali su i poslanici DPS-a, koji bi spremili darove kolegama iz opozicije - čisto da bi se odužili za „trošak“ koji bi im „ispao“ za Đukanovića.

„Opoziciji bih za Novu, da sam Djed Mraz, poslao želju da se slože, ali da se ne umnože“, poručio je Obrad Mišo Stanišić (DPS).

Opoziciju bi bogato darovao i Miodrag Vuković koji, sudeći po ideji, ne bi žalio da isprazni rafove knjižara u kojima bi se prodavala literatura o patriotizmu, poštovanju države u kojoj se živi, zakona i ustava.

Poslao bi im i knjigu o korisnim putovanjima da se ne ide po bijelom svijetu da se ruži država, kao i knjigu o lijepom vaspitanju. Rifat Rastoder (SDP) bi opoziciji poslao preporuku da malo ohlade glave i da se razumiju bolje među sobom.

Bonus video: