Štajnbruk: Ne širite NATO i EU zbog Rusa

Štajnbruk traži da se prvo riješi kriza u eurozoni i sa migrantima
1 komentar(a)
Per Štajnbruk, Foto: Reuters
Per Štajnbruk, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2016. 19:54h

Poslanik njemačke Socijaldemokratske partije (SPD) Per Štajnbruk kazao je da je protiv proširenja Evorpske unije i primanja novih članica u NATO dok se ne nađe rješenje za odnose između Evrope i Rusije.

Štajnbruk, bivši ministar finansija u vladi Angele Merkel, i kandidat SPD-a za kancelara na izborima 2013. kazao je da se do rješenja problema u eurozoni i izbjegličke krize, te odnosa sa Rusijom, NATO i EU ne treba da proširuju.

“Dok se ne riješe problemi u eurozoni, dok se ne okonča kriza izbjeglica u okviru EU i dok se ne iznađe jedan održivi modus vivendi za odnose između Evrope i Rusije zalažem se za moratorijum na pristupanja monetarnoj uniji i euru, drugo, za moratorijum na proširenje EU, treće, protiv sam prijema novih članova u NATO, što se upravo dešava sa Crnom Gorom”, rekao je Štajnbruk. On je kazao i da je protiv ukidanja viza za Ukrajinu, Gruziju, Tursku i Kosovo.

Štajnbruk, koji je u konzervativnom krilu SPD-a u Njemačkoj važi za ruskog igrača, uz nekadašnjeg kancelara Gerharda Šredera i sadašnjeg šefa diplomatije Valtera Štajnmajera.

Bonus video: