Stanić: ASK gubi svaki kredibilitet, odgovorni će morati da odgovaraju

970 pregleda 1 komentar(a)
Stanić, Foto: Savo Prelević
Stanić, Foto: Savo Prelević

Presudama Upravnog suda Agencija za spječavanje korupcije (ASK) gubi svaki kredibilitet, kao nezavisno i nepristrasno tijelo sa značajnom kontrolnom ulogom koja je joj zakonom data, saopštio je portparol Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

On je kazao da je Odlukom Upravnog suda da reditelj Nikola Vukčević nije bio u sukobu interesa u Savjetu Radio Televizije Crne Gore (RTCG), i ponovnim ukidanjem odluke ASK koja je poslužila za smjenu u Skupštini, do kraja je ogoljena namjera vladajuće strukture da se na nezakonit način obračuna za slobodnim ljudima u Javnom servisu.

Stanić je rekao da je ta odluka Upravnog suda dodatno je dobila na značaju poslije presuda Osnovnog suda da je Vukčević, kako navodi, nezakonito smijenjen iz Savjeta RTCG, skupštinskom voljom aktuelne DPS većine.

“Poslije ove presude, ali i svih ranijih odluka, ASK gubi svaki kredibilitet kao nezavisno i nepristrasno tijelo sa značajnom kontrolnom ulogom koja je joj zakonom data, što mora biti jasno i našim međunarodnim partnerima”, ocijenio je Stanić.

Kako je istakao, odgovorni iz ASK-a, koji su zloupotrebom ovlašćenja nanijeli štetu građanima Crne Gore, moraće da odgovaraju.

Bonus video: