Stanić: Režim je u nokdaunu

Stanić kaže da je sad pravi trenutak “koji mora da pokaže i odgovori na pitanje, ima li danas opozicije u Crnoj Gori
78 pregleda 24 komentar(a)
Novica Stanić, Foto: Savo Prelević
Novica Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2015. 19:58h

Pokret za Pljevlja, kojeg predvodi poslanik Novica Stanić osudio je brutalno rasturanje demonstranata na bulevaru ispred Skupštine Crne Gore, uz ocjenu da je režim Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića najopasniji kad je u nokdaunu.

“Poput grogiranog boksera ne bira sredstva da bi sačuvao ničim ograničenu vlast, koja nikada nije proishodila iz slobodno izražene volje građana Crne Gore. Indikativno je da se za posezanjem sile, radi nasilnog rasturanja mirnih demonstracija, poseglo nakon boravka u Crnoj Gori generalnog sekretara NATO Pakta Jensa Stoltenberga. Nema sumnje da je za to dobijen blagoslov od NATO pakta, čime se još jednom potvrdilo da pomenuta vojna alijansa nije nikakav garant slobode, demokratije i vladavine prava, već zločinačko udruženje, koje se ponaša po principu čija sila onoga i pravda”, navodi Stanić u saopštenju.

Stanić kaže da je sad pravi trenutak “koji mora da pokaže i odgovori na pitanje, ima li danas opozicije u Crnoj Gori.

“Ako je ima onda ona mora biti jedinstvena u shvatanju da se aktuelni režim ne može smijeniti na izborima koje organizuje Milo Đukanović. Zbog toga svi opozicioni poslanici moraju napustiti Skupštinu Crne Gore i tako pokazati da su složni u nepristajanju da se upotrebom sile održava poslednja diktatura na tlu Evrope. Napuštanjem Skupštine još jednom bi testirali Evropsku uniju i NATO pakt , da li su promoteri slobode i demokratije, kako se predstavljaju, ili im je važno da i u Crnoj Gori imaju vazalnu vlast. Ukoliko im odgovara Crna Gora sa Vladom u raspadanju, Skupštinom bez opozicije, demokratijom bez demokratije, vojskom bez vojske i policijom čiji je jedini zadatak da čuva diktatorski režim, onda neka im je sa srećom”, rekao je Stanić.

Bonus video: