Stanković i dalje ćuti na pozive DF-a

Medojević i njegove kolege iz DF-a od prošlog četvrtka borave u Skupštini, gdje čekaju da li će Stanković narediti da se poslanik DF-a ne pritvara
69 pregleda 32 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Demokratski front
Nebojša Medojević, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 06.07.2017. 06:37h

Član predsjedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović kazao je juče da je došao dan da se vrhovni državni tužilac Ivica Stanković konačno izjasni da li će izdati obavezujuće uputstvo da se Nebojši Medojeviću ne određuje pritvor, ali je reakcija Stankovića izostala.

“Danas je dan kada on mora da se odredi sa svojim stavom - ili jedno ili drugo. DF je spreman i za jednu i za drugu odluku VDT-a, spremni smo na sve moguće namjere DPS-a. Mi ćemo u tokom dana pratiti sve što se dešava od strane VDT-a i svih onih koji ga pritiskaju i shodno tome ćemo donijeti odluku i saopštiti kad za to dođe trenutak o aktivnom odbrambenom potezu DF-a”, poručio je Bulatović.

On je ponovio da DF ne traži da se ne vodi sudski postupak, već da traži “da se histerija glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića ne materijalizuje”.

“Histerija je lična mržnja ka Medojeviću i mržnja prema Demokratskom frontu sa ciljem da Nebojšu Medojevića pritvore suprotno Ustavu i zakonu. Medojević je vrlo jasno rekao da smo mi i kod ovakvih institucija spremni da se sa njima borimo iako je to neravnopravna borba, ali ne pristajemo na pritvor”, naveo je Bulatović.

Medojević i njegove kolege iz DF-a od prošlog četvrtka borave u Skupštini, gdje čekaju da li će Stanković narediti da se poslanik DF-a ne pritvara.

Medojevića su juče, šest dana nakon što mu je ukinut imunitet, u parlamentu posjetili supruga i ćerka.

Bonus video: