Stanković i Vučković: Vjerujemo da nikome nije u interesu da pravni poredak države dovede u pitanje

U reagovanju proširene sjednice Vrhovnog državnog tužilaštva i Udruženja državnih tužilaca Crne Gore navodi se da zabrinjavaju predložene izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu, kao i bilo koja druga zakonska rješenja koja bi ugrozila ustavni položaj
4116 pregleda 1 komentar(a)
Katnić, Stanković i Veselin Vučković u parlamentu, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Katnić, Stanković i Veselin Vučković u parlamentu, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković

Povodom Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu koji je Skupštini Crne Gore podnio Raško Konjević, poslanik Socijaldemokratske partije Crne Gore, proširena Sjednica Vrhovnog državnog tužilaštva i Udruženje državnih tužilaca Crne Gore sa svojim stavovima obratili su se predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću i predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću.

U reagovanju proširene sjednice Vrhovnog državnog tužilaštva i Udruženja državnih tužilaca Crne Gore navodi se da zabrinjavaju predložene izmjene i dopune navedenog Zakona, kao i bilo koja druga zakonska rješenja koja bi ugrozila ustavni položaj, odnosno ustavna načela o jedinstvu i samostalnosti Državnog tužilaštva i nezavisnosti u radu državnih tužilaca i otvorila prostor za nedopustivi politički uticaj.

U reagovanju koje potpisuju v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković i predsjednik Udruženja državnih tužilaca Veselin Vučković ukazuje se da bez samostalnog Državnog tužilaštva ne možemo govoriti o vladavini prava.

"Vjerujemo da nikome nije u interesu da pravni poredak države dovede u pitanje. Iz navedenih razloga smatramo neophodnim da se iznijeti stavovi uvaže prilikom davanja mišljenja na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: