Stanovčić na čelu kotorskog DPS-a

Stanovčić je obavljala funkciju dekanice Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo u Kotoru, a bila je i član Senata Univerziteta Crne Gore
1283 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Tatjana Stanovčić jednoglasno je izabrana za novu Predsjednicu Opštinskog odbora DPS Kotor na večeras održanoj sjednici.

"Tanja Stanovčić rođena je u Kotoru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na kom je takođe stekla i zvanje magistra ekonomskih nauka. Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine, a odlukom Senata Univerziteta Crne Gore izabrana je u zvanje vanrednog profesora. Profesorica Tanja Stanovčić, obavljala je funkciju dekanice Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo u Kotoru, a bila je i član Senata Univerziteta Crne Gore. Majka je dvoje djece, cijenjena i omiljena među građanima u Kotoru gdje živi i radi dugi niz godina", saopšteno je iz DPS-a.

Na sjednici Opštinskog odbora prisutnima se obratio koordinator ispred Predsjedništva, Branko Čavor "istakavši zadovoljstvo procesom predlaganja izuzetno kvalitetnih kandidata za obavljanje funkcije Predsjednika Opštinskog odbora".

Čavor je istakao da očekuje da će kao prvi čovjek lokalne Partije, Stanovčić dati puni doprinos u realizaciji Izbornog programa i dodatno doprinjeti snaženju partijske infrastrukture.

Čavor je naglasio da je nakon preuzimanja vlasti u Kotoru, izbora novog Predsjednika Opštine i Predsjednika Skupštine opštine, "voljom većine odbornika lokalnog Parlamenta, osnovni cilj DPS da povrati prepoznatljiv duh grada Kotora i maksimalno ubrza razvoj grada koji je u fazi stagnacije već dvije godine".

Željko Aprcović, novoizabrani Predsjednik Opštine i doskorašnji Predsjednik Opštinskog odbora Kotor, je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da će u narednom periodu lokalna samouprava uraditi sve da građani Kotora "konačno nakon dvije godine, osjete boljitak i prosperitet koji samo odgovorna politika i odgovorni ljudi mogu da donesu našem gradu".

Stanovčić se zahvalila prisutnima na podršci i istakla da je takva, jednoglasna podrška, dodatno obavezuje, da sve one ljudske i profesionalne potencijale i principe u koje su građani Kotora imali prilike da se uvjere kroz njen dosadašnji profesionalni rad, sprovede i kroz novu partijsku odgovornost koja joj je povjerena, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: