Stijepović najavio: Skupocjeni džip koji je oduzet, biće prodat

Iz Glavnog grada su odbacili spekulacije da je Stijepović uzeo vozilo kako bi ga koristio za svoje potrebe, navodeći da on već koristi drugi službeni automobil i da je namjera gradske uprave da se svi resursi Glavnog grada koriste racionalno
137 pregleda 0 komentar(a)
rendž rover Radomira Pješčića, Foto: Luka Zeković
rendž rover Radomira Pješčića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2015. 06:52h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović namjerava da proda skupocjeni džip “rendž rover”, koji je oduzeo načelniku Službe zaštite Radomiru Pješčiću.

Novac od prodaje vozila će, kako je saopšteno “Vijestima” iz PG biroa, biti iskorišćen za realizaciju projekata za koje trenutno nema dovoljno novca u gradskom budžetu.

“Džip “rendž rover”, koji je 2011. godine kupljen preko lizinga kod “Hipo alpe adria” banke za 71.692 eura, će dok ne bude prodat, “ravnopravno koristiti sve službe i organi Glavnog grada u skladu sa potrebama”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada su odbacili spekulacije da je Stijepović uzeo vozilo kako bi ga koristio za svoje potrebe, navodeći da on već koristi drugi službeni automobil i da je namjera gradske uprave da se svi resursi Glavnog grada koriste racionalno.

"To je slučaj i sa automobilom za koji se interesujete. Kada se stvore formalno pravne pretpostavke, polazeći od činjenice da je automobil kupljen na lizing, Glavni grad će javnim pozivom prodati automobil, a dobijena sredstva iskoristiti za realizaciju projekata za koje trenutno nema dovoljno sredstava predviđenih budžetom Glavnog grada”, saopšteno je iz PG biroa.

Vozilo “rendž rover” sport HSE 3.0 TDV6 je Pješčić, kako je 2011. obrazložio novinarima, kupio, jer je Službi zaštite bilo potrebno za “sve terenske akcije”. Kupovinu su osudili predstavnici dva sindikata koja djeluju u okviru Službe zaštite, navodeći da se novac mogao iskoristiti za nabavku neophodne radne opreme.

Stijepović je nakon stupanja na dužnost gradonačelnika, jedno vrijeme koristio službeno vozilo marke “audi A6”, registarskih oznaka PG - CG 022, koje se nalazi na spisku auta koja pripadaju Ministarstvu prosvjete i koje je imao na raspolaganju dok je bio ministar tog resora.

Raspisan konkurs za šefa Biroa, Popovićeva čeka zaštitnika

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada raspisao je konkurs za šefa odjeljenja Biroa za odnose sa javnošću, nakon što je gradonačelnik Stijepović dosadašnju šeficu Sanju Popović rasporedio na nižerangiranu poziciju.

Popovićeva je, nakon odbijanja korištenja jotovanog pravopisa koji je Stijepović pokušao da joj nametne, raspoređena na mjesto viši savjetnik II u Službi gradonačelnika.

Ona je "Vijestima" kazala da je Komisija za žalbe Glavnog grada odbila njenu žalbu na rješenje o raspoređivanju, uz napomenu da "nije cijenila žalbene navode koji se odnose na diskriminatorni karakter postupanja gradonačelnika, jer nije ovlašćena za to".

Predstoji, kako je kazala, izjašnjenje zaštitnika ljudskih prava i sloboda na pritužbu koju je podnijela zbog diskriminatornog postupanja Stijepovića. Ustavni sud, kako je navela, treba da se izjasni u vezi sa inicijativom za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Pravilnika o sistematizaciji kojim je Stijepović izmijenio uslove radnog mjesta kako ne bi mogla da ih ispuni, na način što je kao obavezan uslov propisao isključivo Fakultet političkih nauka.

"Imala sam izbor - ili da radim kako mi neko nalaže, suprotno mojim uvjerenjima, i tako zadržim kvalitetno radno mjesto, ili da postupim kako smatram da treba, u skladu sa pravom koje mi daje zakon, i da trpim posljedice osvete za koju sam znala da će da uslijedi. Izabrala sam ovo drugo i ponosna sam na to, kao što sam ponosna i na sve ono što sam na tom radnom mjestu radila dok mi je bilo omogućeno da obavljam radne zadatke", kazala je Popovićeva.

Bonus video: