Stijepović: Put je javna površina, on služi svima bez obzira za koga su glasali

“Put je javna površina. Tim putem ide svaki građanin Podgorice, bez obzira za koga glasa i koju partiju podržava. Ponosni smo na sve ono što smo ove godine uradili u Glavnom gradu...”, kazao je Stijepović
62 pregleda 17 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Ulica Radosava Burića, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Ulica Radosava Burića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2016. 19:42h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je ocijenio da su od svih nadležnih institucija koje su kontrolisale rad gradske uprave dobili pozitivne ocjene, naročito u dijelu primjene Zakona o budžetu i Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Stijepović je, komentarišući analizu Istraživačkog centra MANS-a i lista “Vijesti” u kojoj se navodi da je Glavni grad potrošio preko 3,2 miliona eura u tri predizborna mjeseca na revitalizaciju i izgradnju lokalne infrastrukture, kazao da je sve što su uradili ove godine u Glavnom gradu urađeno u skladu sa zakonom.

“Put je javna površina. Tim putem ide svaki građanin Podgorice, bez obzira za koga glasa i koju partiju podržava. Ponosni smo na sve ono što smo ove godine uradili u Glavnom gradu...”, kazao je Stijepović.

On je istakao da je tokom predizborne kampanje kontrolor iz opozicije pokrivao mjesto pomoćnika sekretara za finansije, navodeći da se nijedan euro iz budžeta nije mogao potrošiti bez potpisa kontrolora.

“Mi smo u jeku predizborne kampanje, krajem septembra i početkom oktobra, imali posjetu inspektora uz Agencije za sprečavanje korupcije. Kontrolisali su potrošnju budžeta nekoliko dana i dobili smo zapisnik u kome je evidentirano da nije nađena nijedna nepravilnost kod korišćenja sredstava iz budžeta”, kazao je Stijepović.

Prvi čovjek grada je istakao da bi u četvrtom kvartalu mogli da potroše i do šest miliona eura, jer se u tom periodu projekti najviše realizuju.

Bonus video: