Stijepović: U savez sa partijama koje poštuju državu

Stijepović je saopštio da istraživanja pokazuju da će ta koalicija 25. maja osvojiti apsolutnu vlast, navodeći da je ubijeđen u izbornu pobjedu
67 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.05.2014. 21:33h

Nosilac liste "Za evropsku Podgoricu" Slavoljub Stijepović kazao je da je ta koalicija otvorena za postizbornu saradnju samo sa onim partijama koje poštuju državnost i tekovine 21. maja, kao i multietnički sklada u Crnoj Gori.

Stijepović je saopštio da istraživanja pokazuju da će ta koalicija 25. maja osvojiti apsolutnu vlast, navodeći da je ubijeđen u izbornu pobjedu.

"Svakodnevno imamo kontakte i ljudi nam prilaze i imamo značajan broj ljudi, koji do sada nikada nijesu glasali DPS i naše koalicione partnere, da su sada javno saopštili da će dati podršku našoj listi, a ima jedan značajan broj glasača koji su do sad glasali druge liste, a sada će nama dati podršku", kazao je Stijepović gostujući u emisiji U centar na RTCG.

Eventualne postizborne koalicije, kako je ponovio, biće moguće samo sa onim koji imaju iste programske ciljeve.

Stijepović je rekao da će njegova vrata biti otvorena svima koji žele da rade za dobrobit Podgorice.

On je rekao da je, za koaliciju, potreban jednak stav prema evropskim i evroatlantskim integracijama.

Na pitanje da li bi prihvatio direktivu partije, koja se kosi s njegovim principima, Stijepović je rekao da je DPS demokratska stranka u kojoj svako ima pravo na svoj stav.

Govoreći o eventualnom rezultatu u gradskim opštinama, koje nijesu dobile samostalnost, Stijepović je rekao da će u Tuzima i Golubovcima imati "rezultat za divljenje".

"Što se tiče referenduma, mi smo tu da ispoštujemo ono što je volja građana tih područja, konkretno Tuzi", rekao je Stijepović, navodeći kako ne vjeruje da ću dvije gradske opštine osvojiti lošiji rezultat zato što su i dalje u sastavu Glavnog grada.

Bonus video: