Stoltenberg: Naš prvi kontrahibridni tim za podršku je ove nedjelje u Crnoj Gori

Stoltenberg je naglasio da je NATO jedini forum koji okuplja zemlje Evropske unije i Sjeverne Amerike koji za temu ima izazove po bezbjednost
2071 pregleda 10 komentar(a)
Stoltenberg, Foto: NATO
Stoltenberg, Foto: NATO
Ažurirano: 19.11.2019. 14:55h

Šefovi diplomatija zemalja članica NATO raspravljaće o borbi protiv hibridnih prijetnji, saopštio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Saveznici idu korak dalje, uključujući nove osnovne zahtjeve za otpornim telekomunikacijama, uključujući 5G. A naš prvi kontrahibridni tim za podršku je ove nedjelje u Crnoj Gori," kazao je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči sjutrašnjeg sastanka šefova dipčlomatija u Briselu.

Među temama sastanka biće i druga strateška pitanja, među kojima je i pristup Rusiji, implikaciju uspona Kine, energgestka sigurnost i budućnost kontrole naoružanja.

Stoltenberg je naglasio da je NATO jedini forum koji okuplja zemlje Evropske unije i Sjeverne Amerike koji za temu ima izazove po bezbjednost.

"NATO ostaje garant evropske i tranatlantske bezbjednosti i odgovornost je na svakome od nas da održi i ojača naše jedinstvo", naglasio je on.

Na sastanku učestvuje i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

"Učešće na sastanku biće prilika da se dodatno afirmišu prioriteti Crne Gore u okviru Alijanse", saopšteno je tim povodom iz Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: