Šućur: Krivokapiću. živ sam i zdrav

Radoš Šućur podržao je kandidaduru Ivana Brajovića, tačno
218 pregleda 23 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2015. 19:31h

Radoš Šućur, koji se potpisao kao direktor Uprave za šume, reagovao je na tekst “Ivanović mora da penzioniše Šućura”. Reagovanje g. Šućura prenosimo u cjelini:

“Nije mi jasno zašto sam na naslovnoj strani u vezi sa mojim penzionisanjem. Živ sam, zdrav, radan i raspoložen za posao, i na kraju imaću čast da u skladu sa zakonima ove države budem penzionisan.

Kad sam bivšem partijskom kolegi Krivokapiću i njegovom društvu 12. jula na Cetinju, tokom proslave Dana državnosti, prišao i čestitao Dan državnosti njegov odgovor je bio 'hvala, penzioneru'.

Čudna koincidencija da se njegova čestitka poklapa sa naslovom u tekstu. Ranko Krivokapić će tražiti moje penzionisanje, tačno.

Radoš Šućur podržao je kandidaduru Ivana Brajovića, tačno.

Pisanje 'Informera' na GO SDP nijesam osudio. Tačno, bila je moja izjava u 'Informeru', pa ne mogu sam sebe demantovati.

Direktor Uprave za šume bio je u pritvoru zbog optužnice za zloupotrebu službenog položaja i sticanja materijalne koristi. Tačno. Zbog nedostatka dokaza postupak protiv mene je obustavljen i djela su prekvalifikovana u nesavjestan rad u službi.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog nezakonutog zapošljavanja. Netačno, jer je podnijeta prekršajna prijava i nijesam zapošljavao već sam angažovao izvršioce po ugovoru o dijelu na poslovima zaštite šuma koji su od prioritetnog i posebnog značaja. To je način da se zaštiti državna imovina.

U posljednjem izvještaju DRI o radu Uprave za šume Vladi je preporučeno da hitno preispita sve koncesione ugovore, navodeći da je Uprava kršila zakone i ugovore sklapala bez odluka Vlade. Konstatacija je netačna, svi koncesioni ugovori Uprave za šume potpisani su po odlukama i ovlašćenjma Vlade, kao i na osnovu prethodno sprovedene procedure dodjele koncesija.

Bivši partijski kolega Krivokapić već godina želi da odem u penziju, a rado bi izbjegao priču o aminovanju mog pritvaranja.

Vrlo rado bi izbjegao priču zašto ja razmišljam svojom glavom, vrlo rado bi izbegao priču o mojoj biografiji, vrlo rado o njegovom zadnjem kongersu, vrlo rado njegovoj želji za političkom trgovinom pa makar i država došla u pitanje, kao i o mojim i njegovim političkim razlikama.

Neko skoro reče 'Krivokapić je obolio od značaja'. Nažalost, hronično. Na samom kraju, da sam se složio sa njegovom obezglavljenom politikom, ne bi ovog teksta ni naslova bilo”, naveo je Radoš Šućur.

Bonus video: