Suhih: Mugošina "Spremte se spremte četnici" koalicija "brani" Podgoricu od SDP-a

Dobro je da se poslije svih činjenja okrenuo „Luči mikrokozmi"
105 pregleda 92 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2014. 19:32h

Šef odborničkog kluba SDP u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih smatra da „patriotska koalicija“ Miomira Mugoše "koja vodi Podgoricu -poznata kao „Spremte se spremte četnici“ sa Narodnom strankom (čiji se predsjednik Popović odrekao i crnogorskog državljanstva a odavno i Crne Gore) i Demokratske Srpske Stranke (koja traži poništenje referenduma o nezavisnosti) već godinama „brani“ Podgoricu od SDP-a".

"Interesovanje evropskih eksperata iz oblasti vladavine prava u poglavljima poznatijim kao „Mugošina poglavlja- 23 i 24“ za njegova činjenja u Glavnom gradu, jasno će pokazati da mu Narodna Stranka i DSS služe za odbranu od evropske pravde.

Dobro je da se poslije svih činjenja okrenuo „Luči mikrokozmi“ jer i za velike grešnike ima nade ako se barem pokaju", navodi se u saopštenju Suhiha.

Mugoša: Građani će vidjeti ko je greška i ko izdaje državu

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da to što DPS nije kandidovala njega za nosioca liste za Podgoricu, predstavlja zakašnjelo priznanje greške sa prošlih izbora, kazao da će “građani vidjeti ko je bio greška za ovaj grad i državu i ko izdaje ovu državu”.

“Ni riječi više o tome. Neka vrijeme sudi o djelima i nedjelima, o ljudima i neljudima i o bolesnim ambicijama. Ljudi nekada najbolje govore sebi, a ja bih se vratio “Luči mikrokozmi” koja kaže: 'Zloća, zavist, Adsko nasleđe, ovo čojka niže skota stavlja", kazao je Mugoša na pres konferenciji povodom sjutrašnje sjednice lokalnog parlamenta.

Mugoša je odgovarajući na pitanje “Vijesti” da saopšti svoj stav o nosiocima lista na predstojećim izborima u Podgorici, kazao da ne voli da “bude vračara, a još manje tračara”, ali je ipak saopštio svoje mišljenje.

O advokatu Nikoli Martinoviću, koji se pominje kao mogući nosilac liste SDP-a i Pozitivne, Mugoša je kazao da ga poznaje i da su imali dobru komunikaciju, ali da ne zna da li će biti nosilac liste.

Pojasnio je da su u Glavnom gradu sa Martinovićem razgovarali kao sa strankom, jer grad treba da riješi “neke imovinsko - pravne odnose, kako bi čovjek mogao doći do svoje kuće”.

“Da bi došli, u skladu sa planom, do njegove kuće, morali bi da uklonimo jedan bespravni objekat. Ja ne bih da odustajem od toga. Da li je izborno ili predizborno vrijeme...ko se god nađe na putevima saobraćajnica, mi treba da realizujemo ono što je naša obaveza i ugovorni odnos... Pokazao je veliku tolerantnost...da uradimo nešto što je naša obaveza...”, kazao je Mugoša.

Ističući da je posao gradonačelnika “ozbiljna i teška rabota”, Mugoša je kazao da ne želi da obeshrabri ni Martinovića ni bilo koga.

Komentarišući nosioca liste SNP-a Aleksu Bečića, Mugoša je kazao da je “dobro imati ambiciju, ali zdravu, na bazi određenog iskustva i kapaciteta”.

“Na mlađima svijet ostaje - to je tačno, ali bojim se da bi to za njega... bio preveliki zalogaj”, kazao je Mugoša.

Za nosioca liste DF-a Miodraga Lekića, odlazeći gradonačelnik je istakao da je “vremešan” i da guranje Lekića, kao čovjeka za sve i svašta vjerovatno predstavlja iskaz “guranja” ovog nivoa lokalnih izbora na nivo državnih. Mugoša je kazao da “nije tajna da Front ima planiranog drugog kandidata za tu funkciju”.

“...Mogu da garantujem da na ovom poslu, da je u ne znam kakvoj psiho -fizičkoj kondiciji, s obzirom na ono što je neumitno i za mene i za njega i svakog čovjeka... Svaki čovjek ima određene limite, a biologija i fziologija su neumoljive. Ne možemo brojati unazad, a gledati unaprijed”, istakao je Mugoša.

Mugoša je kazao da je dobro da svi pokušaju, ali da će široka koalicija DPS-a završiti ovaj posao kao što je to radila i u prethodnih 15 godina.

Galerija

Bonus video: