Suhih: Poboljšaćemo uslova za bavljenje sportom i rekreacijom u Podgorici

"Radićemo na poboljšanju i razvoju svih vidova školskog sporta za koje će Glavni grad izdvajati značajna sredstva", obećao je Suhih
50 pregleda 7 komentar(a)
omladina SD Podgorica, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
omladina SD Podgorica, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 12.05.2018. 19:07h

Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada organizovala je aktivnost pod nazivom "Osnažimo Svoju Djecu", koja je održana na gradskom Trgu Nezavisnosti

Mališani uzrasta od 5 do 12 godina su vježbali i družili se sa licenciranim instruktorom i nastavnikom fizičkog vaspitanja Markom Rajkoviće.

"Ova akcija osmišljena je sa ciljem da se istakne važnost sporta i rekreacije kroz njegov pozitivan uticaj na psiho-fizički razvoj djece i mladih", kazao je nosilac liste "Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu" dr Đorđe Suhih.

On je skrenuo pažnju na potrebu da se mališani od ranog djetinjstva okrenu sportu i zdravim stilovima života, budući da su to jedni od preduslova za njihov pravilan rast i razvoj.

"Za nas, Socijaldemokrate, jedan od prioritetnih zadataka u narednom četvorogodišnjem periodu je poboljšanje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom. U današnjem vremenu, brzog načina života i dostupnosti raznih tehnologija koje nas sve više odvlače od boravka u prirodi, velika je obaveza onih koji upravljaju gradom da motivišu ljude, posebno djecu da se bave zdravim stilovima života. U tom smisliu, a kako je i definisano našim izbornim programom, posebnu pažnju posvetićemo izgradnji dječijih igrališta sa zaštitnom podlogom, uz dostupnost istih licima sa invaliditetom, zatim teretana na otvorenom i dječijih poligona koji će biti besplatno dostupni građanima Podgorice u svim gradskom kvartovima gdje je to realno moguće. Takođe, radićemo i na poboljšanju i razvoju svih vidova školskog sporta za koje će Glavni grad izdvajati značajna sredstva", istakao je Suhih.

Bonus video: