Sukob prosrpskih koalicija: Neće Srpsku listu na Srpskoj TV

Vuksanović je kratko kazao “Vijestima” da Brajković nije dobio otkaz, već da je napustio radno mjesto, “zbog političkih ambicija”
71 pregleda 8 komentar(a)
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Momčilo Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.09.2012. 18:21h

Portparol Srpske liste i član Medijskog pula Srpske sloge Miloš Brajković optužio je predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta Momčila Vukasanovića da mu je dao otkaz u Srpskoj radio-televiziji zbog toga što je politički angažovan u Srpskoj listi, što je Vuksanović negirao.

Srpska lista koja je u koaliciji Srpska sloga, koju još čine Narodna stranka, Otadžbinska srpska stranka, Srpska radikalna stranka i Demokratski centar Boke, prije nekoliko dana je objavila da je Brajković postavljen za portaprola, dok je Vuksanović treći na izbornoj listi Srpskog nacionalnog saveza sastavljenog od DSS, Stranka srpskih radikala i grupa građana.

Brajković, koji je najavio da će tužiti Vuksanovića, te da će to učiniti još najmanje pet bivših zaposlenih Srpske radio-televizije koji su od januara do danas iz sličnih razloga dobili otkaz, kazao je da je prethodno odbio da prihvati listu podrške SNP-u.

“Nakon toga, prvo mi je oduzeto pravo na uređivanje i vođenje centralne informativne emisije. Kada sam zatražio objašnjenje, umjesto korektnog razgovora, uslijedio je otkaz zbog moje političke pripadnosti SL. Obrazloženje da neko dobija otkaz zato što je 'politički nepoželjan' i 'opasan po politički i finansijski sistem, što je dokaz da je sistem zarobio svaku političku instituciju”, tvrdi Brajković.

Vuksanović je kratko kazao “Vijestima” da Brajković nije dobio otkaz, već da je napustio radno mjesto, “zbog političkih ambicija”.

“On nije ni bio novinar već spiker koji je čitao tuđe priloge, ali nije imao svoje. Ne želim ništa više da komentarišem jer neću da nasijedam na takve provokacije”, rekao je Vuksanović

Brajković je kazao da nije jedini koga Vuksanović “politički progoni” i da će se uskoro oglasati o ostali bivši zaposleni koji su na sličan način dobili otkaz.

“Ni Milo Đukanović i DPS više nemaju petlju da politički nepodobne otpuštaju, pogotovo ne uoči izbora”, zaključio je Brajković.

Bonus video: