Sukob u rožajskom DPS-u: Kalač bi brata za šefa odbora

Nekadašnji gradonačelnik je odbacio optužbe i rekao da su izbori organizovani časno
14 komentar(a)
DPS Rožaje, Foto: Rtvslo.si
DPS Rožaje, Foto: Rtvslo.si
Ažurirano: 20.04.2015. 19:03h

Dio članova rožajskog obora Demokratske partije socijalista (DPS) ocijenio je da je jučerašnji izbor članova odbora bio neregularan, optužujući bivšeg gradonačelnika Nusreta Kalača da gura svoje favorite.

Nekoliko sagovornika “Vijesti” koji su prisustvovali izbornoj konvenciji tvrde da je prebrojavanje glasova trajalo desetak sati, navodeći da zbog toga sumnjaju da je bilo namještanja kako bi u odbor ušli članovi koji će za novog predsjednika izabrati Bećira Kalača. “Vijesti” su imale uvid u glasačke listiće na kojima se vidi da su prepravljani, dok je nakon glasanja utvrđeno da Kalač ima 107 glasova, dok su Rifat Dautović i Mikajle Bulatović imali po 112.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, Bećira Kalača promoviše njegov brat od strica Nusret. Pored Bećira kao najozbiljniji kandidat za novog šefa rožajskog DPS-a slovi Mersudin Ceca Dautović, glavni administrator za vrijeme prethodne vlasti.

Nekadašnji gradonačelnik je odbacio optužbe i rekao da su izbori organizovani časno.

„Oni koji nisu prošli moraju da shvate da je vrijeme novih ljudi i promjena i u DPS-u. Neka o tim promjenama vrijeme sudi. Ako budemo napravili dobar posao, pobjedićemo, a ako ne budemo, kaznićemo sami sebe”, rekao je Kalač .

On je istakao da nema prostora za sumnju da su izbori namješteni, podsjećajući da je DPS u Rožajama opozicija. O tome, kako navodi, govori i činjenica da u novi odbor nijesu ušli ni njegovi sestrić, nekadašnji šef kabineta i najbolji prijatelji.

Kalač je rekao da će stav o potencijalnom budućem šefu lokalnog DPS-a imati kada kandidature budu zvanične.

Namještanje izbora negirao je i član izvršnog odbora DPS-a Drago Čantrić iz Berana. „Sve je bilo regularno, ne znam ko vam je dao takvu informaciju, prvi put to čujem od vas. Sve je bilo korektno i svečani i radni dio, glasanje. Tvrdim da to nema veze, da je suvišna priča koju ne želim da komentarišem“, rekao je Čantrić.

Bonus video: