Šušter: SD osvojio duplo više mandata nego URA, SDP i Demos zajedno

"U Ulcinju i Beranama kao partija koja prvi put učestvuje na tim izborima osvojili smo četiri odbornička mandata, odnosno više nego duplo veći broj glasova u poređenju sa rezultatima u tim sredinama na parlamentarnim izborima"
52 pregleda 25 komentar(a)
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 06.02.2018. 18:33h

Rast podrške Socijaldemokratama je nezaustavljiv i što smo najavili prije lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama se obestinilo, saopštio je portparol Socijaldemokrata Crne Gore Stefan Šušter.

"U Ulcinju i Beranama kao partija koja prvi put učestvuje na tim izborima osvojili smo četiri odbornička mandata, odnosno više nego duplo veći broj glasova u poređenju sa rezultatima u tim sredinama na parlamentarnim izborima. Sa druge strane, oni koji su se iz petnih žila (bezuspješno) trudili da oslabe Socijaldemokrate su doživjeli totalni fijasko. Naime, u ove dvije opštine Socijaldemokrate su osvojile duplo više mandata nego vesela šačica ljudi okupljena u pokretu URA, Demosu i SDP zajedno. Socijaldemokrate su osvojile četiri mandata, URA dva, dok SDP i Demos nisu prešle cenzus ni u Beranama ni u Ulcinju", naveo je Šušter.

Dodaje da su ovakvi rezultati "samo nastavak već uspostavljenog trenda na svim lokalnim izborima održanim nakon parlamentarnih u oktobru 2016. godine".

"Dok su u svih tih osam lokalnih izbora Socijaldemokrate ostvarile parlamentarni status i za više nego duplo povećale broj glasova (preko 3.000 glasova više) u odnosu na rezultate u tim sredinama na parlamentarnim izborima, URA i SDP nisu ušle u lokalni parlament u pet od osam navedenih opština, dok Demos nije niti u jednoj zavrijedio parlamentarni status. Nadamo se da će se, nakon svih ovih činjenica i najnovijeg debakla kojeg su doživjeli na izborima u Beranama i Ulcinju, rukovodstvo navedenih partijica otrijezniti i u skladu sa demokratskim standardima "okačiti kopačke o klin" za svoje, ali i dobro građana Crne Gore", naveo je Šušter

Bonus video: