Sve partije u Beranama obećavaju ulagače i nova radna mjesta

Većina partija obećava investicije i razvoj privrede u Beranama
131 pregleda 12 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 02.02.2018. 07:23h

Dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta, prioriteti su za gotovo sve izborne liste koje učestvuju na izborima u Beranama.

Nosilac liste "Zdravo Berane" Dragoslav Dado Šćekić kazao je da će se ta koalicija zalagati za otvaranje novih radnih mjesta, navodeći da je aktuelna vlast u tom gradu radila na podizanju standarda.

On je rekao da u tome očekuje i pomoć državnih organa i međunarodnih fondova.

"Nastavićemo praksu besplatne dodjele udžbenika učenicima osnovnih škola. Počećemo sa izgradnjom stambene zgrade za penzionere, radnike zaposlene u Opštini, obrazovanju i MUP-u, i to u saradnji sa resornim ministarstvima i međunarodnim organizacijama", naveo je Šćekić.

Nosilac koalicije koju predvodi Demokratske partije socijalista (DPS) Bogdan Fatić kazao je da će se zalagati za rješavanje problema nezaposlenosti, ali i pitanjima vodosnabdijevanja, odlaganja otpada i uređenja komunalne i saobraćajne infrastrukture.

"Kao odgovorna lokalna vlast čuvaćemo međunacionalni i međuvjerski sklad i biti posvećeni promociji antifašističkih vrijednosti i multikulturalnog karaktera našeg grada”, rekao je Fatić.

Nosilac liste Demokrata Goran Folić smatra da se ne smije dozvoliti povratak na vlast interesnih grupa okupljenih oko DPS-a "čijim se opštinskim poslovima i danas bavi tužilaštvo”. On tvrdi da će, kao dio nove vlasti, raditi na otvaranju novih radnih mjesta “jer je to preduslov za opstanak stanovništva u Beranama”.

Nosilac nezavisne liste “Riječ” Velimir Bato Đurišić smatra da samo nove investicije donose radna mjesta, ističući da će investitori ulagati samo u područja koja su uređena i pogodna za privredne aktivnosti.

Nosilac liste Građanskog pokreta URA Dragan Labudović vjeruje da se dug Opštine Berane može smanjiti za tri miliona eura, navodeći da će nova vlast otvoriti 200 radnih mjesta u proizvodnji i obezbijediti beskamatne kredite za novoformirana preduzeća koja zapošljavaju više od četiri radnika.

Nosilac liste SDP-Demos Mirko Pavićević kazao je da Beranama treba vratiti stari sjaj, dok je Zorka Brakočević sa liste “Napredno Berane” obećala kapitalna ulaganja, stvaranje mogućnosti za podsticaj razvoja privrede i otvaranje novih radnih mjesta.

Nosilac liste “Glas naroda za Berane” Vukosav Vule Joksimović pozvao je građane da slobodno glasaju, dok je Nusret Agović iz Stranke pravde i pomirenja pozvao na anuliranje podjela na svim nivoima.

Bonus video: