Svi objavili isto, Bajčetiću krive "Vijesti"

"U svojoj ostavci (Katić) posebno je naglasio da osjeća ličnu odgovornost zbog sklapanja koalicije sa SNP-om što je bila pogrešna politička odluka"
79 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Ažurirano: 22.02.2015. 21:02h

Stevan Katić, potredsjednik PzP HN, podnio je neopozivu ostavku zbog katastrofalnog izbornog rezultata na lokalnim izborima i preuzeo odgovornost zbog ulaska u koaliciju sa kompromitovanim SNP-om u Herceg Novom, saopštio je Nikola Bajčetić iz Pokreta za promjene.

Tri funkcionera Pokreta za promjene u Herceg Novom podnijeli su ostavke na sve funkcije u partiji i dali podršku Aleksi Bečiću, koji je nedavno napustio Socijalističku narodnu partiju (SNP).

To saopštenje su objavili svi mediji, ali Bajčetić u saopštenju u kojem iznosi niz uvreda i kvalifikacija na račun "Vijesti" i njihovih vlasnika, ocjenjuje da se radi "nastavku prljave kampanje "Vijesti" protiv PzP-a".

"U svojoj ostavci (Katić) posebno je naglasio da osjeća ličnu odgovornost zbog sklapanja koalicije sa SNP-om što je bila pogrešna politička odluka . Kako je on potpisnik koalicionog sporazuma sa SNP-om, i sam priznao da je to bila pogrešna odluka, podnio je ostavku na članstvo u GO PzP i na članstvo u PzP.

Rukovodstvo PzP je upozorilo OO PzP da je koalicija sa kompromitovanim SNP-om u HN pogrešan politički potez, ali je u skladu sa Statutom i demokratskom praksom odluka o načinu učestvovanja na lokalnim izborima prepuštena OO PzP", naveo je Bajčetić.

Bajčetić navodi da je PzP demokratska stranka "i normalna je pojava da ljudi dolaze i odlaze iz stranke."

"Stevan Katić je podnio ostavku i prihvatio odgovornost za pogrešnu političku procjenu i odluku. Nije otišao zbog neslaganja sa politikom stranke ili zbog nekorektnog odnosa vrha stranke prema njemu. Katiću i ostalim bivšim članovima PzP želimo puno uspjeha u svom političkom angažmanu. Ostaje osjećaj nekorektnosti, prema PzP-u zbog medijske upotrebe imena PzP, jer nema potrebe da se za nove političke angažmane koriste imenom stranke koju su napustili. U PzP se od početka godine učlanilo preko 300 novih članova , uglavnom mladih koji u našoj partiji vide nosioca garanta promjena koje nas očekuju", zaključuje Bajčetić.

Bonus video: