Tarner: Pravi trenutak da Crna Gora dobije poziv za članstvo

Đukanović je zahvalio Tarneru na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori i ukupnom angažmanu prilikom fomiranja crnogorske kokus grupe koja promoviše i euro-atlantske ciljeve Crne Gore
73 pregleda 11 komentar(a)
Majkl Tarner, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Majkl Tarner, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.03.2014. 20:26h

Američki kongresmen Majkl Tarner ocijenio je večeras, u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, da je pravi trenutak da Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović boravi u Briselu, gdje učestvuje na Briselskom bezbjedonosnom forumu.

Tarner je, iskazujući zadovoljstvo odnosima Crne Gore i američkog kongresa i ukupnim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama, iskazao spremnost da se snažno založi za Crnu Goru, vrednujući njenu posvećenost članstvu u Alijansi.

„Pravi je trenutak da Crna Gora dobije poziv za članstvo. Imajući u vidu i aktuelna dešavanja, mislim da bi pitanje proširenja trebalo da bude visoko na agendi predstojećeg samita“, ocijenio je Tarner, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio Tarneru na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori i ukupnom angažmanu prilikom fomiranja crnogorske kokus grupe koja promoviše i euro-atlantske ciljeve Crne Gore.

„Istovremeno, premijer je ukazao i na značaj pisma 40 kongresmena upućenog Stejt Dipartmentu, kojim se podržava članstvo Crne Gore u NATO“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da će predstojeća posjeta predsjednika Vlade Vašingtonu dati dodatni podsticaj daljem jačanju partnerstva dvije države.

Bonus video: