Dosadašnji predsjednik tivatskog SNP-a napustio partiju

SNP Crne Gore, koja je zvaničnim napuštanjem Vukasovića ostala bez Kluba odbornika u SO Tivat, saopštila je da je u Tivtu održana sjednica „privremenog odbora“ te partije u kontekstu prestojećih redovnih lokalnih izbora zakazanih za 5. april
3011 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada SO Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Zgrada SO Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Ažurirano: 19.02.2020. 15:31h

Dosadašnji predsjednik OO SNP i odbornik te partije u SO Tivat Nebojša Vukasović zvanično je obavijestio rukovodstvo lokalnog parlamenta da je napustio članstvo u SNP.

„Samim time ni funkciju odbornika u SO Tivat ne obavljam više u ime SNP Crne Gore, te je neophodno da to konstatujete i evidentirate i o tome upoznate Skupštinu Opštine na prvoj narednoj sjednici", stoji u dopisu Vukasovića predsjedniku tivatskog parlamenta Ivanu Novoselu (DPS).

Vukasović je od Novosela zatražio i da ga obavijesti na koji način će u novonastaloj situaciji primijeniti poslovničke odredbe u vezi obezbjeđivanja prostorija za rad klubovima odbornika, s obzirom na da „novi Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, obezbjeđivanje prostorija za rad vezuje za odbornike, a ne za političke partije.“

Iako nije zvanično kazao da će ubuduće u lokalnom parlamentu nastupati u ime te stranke, Vukasović se, kako nezvanično saznajemo, priključio novosnovanoj partiji Socijalisti Crne Gore koju vodi bivša dugogodišnja visoka funkcionerka SNP Snežana Jonica.

Pored njega, SNP je u aktuelnom sazivu SO Tivat čiji je mandat na isteku, imala i odbornicu Darinku Kašćelan a koja se do sada nije javno izjašnjavala oko svog ostanka u toj ili eventualnog prelaska u drugu partiju.

SNP Crne Gore koja je zvaničnim napuštanjem Vukasovića ostala bez Kluba odbornika u SO Tivat, saopštila je da je u Tivtu održana sjednica „privremenog odbora“ te partije u kontekstu prestojećih redovnih lokalnih izbora zakazanih za 5.april.

„Privremeni odbor SNP Tivat je podržao nastojanje da u Tivtu nastupi najšira moguća opoziciona koalicija u kojoj će SNP dati svoj maksimalni doprinos.“- saopšteno je pored ostaloga, iz partije kojoj je na čelu Vladimir Joković, ali iz SNP tivatskoj i javnosti Crne Gore nisu prezentivali konkretna imena ljudi koji sačinajvaju njihov „privremeni odbor“ u Tivtu.

Bonus video: