Tivatska akcija DPS-u: Izjasnite se o ulozi vaših kadrova u aferama

TA je negirala Kusovčeve tvrdnje da se opozicija služi „dezinformacijama“ i „informacijama bez konkretizacije“
5 komentar(a)
Tivat, Foto: A.Marković
Tivat, Foto: A.Marković
Ažurirano: 15.02.2016. 08:53h

“Tivatska akcija” (TA) pozvala je lokalni DPS da se jasno dredi prema tome što se lokalni funkcioneri-članovi te partije dovode u vezu sa sumnjivim radnjama u kojima je Opština pretrpjela veliku štetu.

“TA je u proteklih 14 mjeseci javno prozvala visoke funkcionere Opštine Tivat – sve odreda članove DPS – da su teškim zloupotrebama službenog položaja opljačkali budžet Opštine Tivat za milionske iznose. Priložili smo jasne činjenice o neuspjelom pokušaju da se prilikom obračuna i naplate komunalija za objekat Regent od opštinskog budžeta ukrade više od milion eura, uspjelom pokušaju da se po istom osnovu ukrade od budžeta oko 190.000 eura za stambeno-poslovni objekat na mjestu bivšeg Vračara, i uspjeloj otimačini opštinskog placa na istom mjestu, a koji vrijedi preko milion eura. Prikazali smo činjenice i prozvali konkretno bivšeg gradonačelnika Dragana Kankaraša, Peđu Obradovića, načelnika Direkcije za investicije i razvoj, i Ritu Mitrović, načelnicu Direkcije za imovinu – sve članove DPS. Pozivano vas stoga da se jasno i javno odredite o ovim slučajevima”, poručila je TA predsjedniku OO DPS Tivta dr Siniši Kusovcu i njegovoj stranačkoj koleginici, glavnoj administratorki Opštine, Jovanki Laličić.

TA je negirala Kusovčeve tvrdnje da se opozicija služi „dezinformacijama“ i „informacijama bez konkretizacije“ i pozvali ga da “jasno izjavi da u pomenuta tri slučaja nema nikakve zloupotrebe službenog položaja, i da su Kankaraš, Obradović i Mitrović sve radili striktno po zakonu, i da su nevini i čisti kao Sunce”.

“Lako je i podmuklo prepuštati neznaveniku iz Kojine Vlake da se inkriminiše takvim izjavama i ponavljanjem Kankaraševih laži. Ali, g. Kusovče i gđo Laličić, čikamo vas- usudite se i vas dvoje na isti postupak. Nemojte se samo sramotiti kukavičkim pozivanjem na pretpostavku nevinosti”, poručila je TA, pitajući Kusovca zašto nije imao hrabrosti da podrži opozicioni zahtjev za formiranje skupštinske Komisije za istragu obračuna i naplate komunalija “makar da biste sa sebe skinuli sve sumnje i dokazali su se obračun i naplata naknade za komunalije obavljali po zakonu u periodu dok ste Vi bili načelnik Direkcije za investicije i razvoj.”

TA je podsjetila na to da su gradonačelnik Ivan Novosel i koordinatpr DPS za Tivat Predrag Nenezić akteri afere “Snimak” iz 2013. i naglasila da se otpremnine koje se sada daju opštinskim činovnicima koji odlaze u prijevremenu penziju mogu smatrati “kupovinom njihovog ćutanja” “Opraštanje dugova, u egzistencijalnom smislu ozbiljno ugroženim ljudima, i mučko trgovanje ljudskom mukom plaćaćete, budite uvjereni, na mnogo većim sudovima od ljudskih. Imaćemo o tome štošta da kažemo, ali ne prije nego što završimo s malo krupnijim kriminalom. Dovoljno smo otkrili korupcije u Opštini Tivat da bi svako iz tivatskog DPS-a ko ima savjesti i imalo stida, do sada zamukao i gledao u crnu zemlju pred sobom. Vama, izgleda, nije dovoljno. No dobro- kad tražite, dobićete još”, poručili su iz TA čelnicima lokalnog DPS.

“Što ste vaših „vizija razvoja“ i posvećenosti Tivtu tiče – to odlično prepoznajemo i mi, i većina građana našeg grada: posvećeni ste Tivtu taman koliko i palmini surlaši tivatskim palmama”, ističu iz TA naglašavajući da ih od predstojećh lokalnih izbora” na kojima će DPS dođivjeti debakl”, “mnogo više zanima da pravda završi svoj posao u Tivtu, i da odgovorne za krivična djela vidimo s lisicama na rukama, kako pozdravljaju „sve prijatelje i neprijatelje“.

Bonus video: