Tivatski SDP većinski uz Krivokapića?

"U susret opštinskim izborima naredne godine, naš odbor se neće vještački dijeliti niti želimo da se to dešava SDP-u zbog normalnog demokratskog unutarpartijskog procesa koji treba da se odvija na kongresu naše partije", saopštio je "Vijestima" portparol SDP Tivta Ranko Bošković
84 pregleda 17 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 29.04.2015. 20:43h

Aktuelni lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić uoči Kongresa partije zakazanog za 3. jun, obezbjedio je prevlast i među delegatima koje će na kongres poslati SDP Tivat.

Iako tivatske socijaldemokrate zvanično ne žele da saopšte koga će od pretendenata za mjesto novog šefa partije podržati, prema tvrdnjama izvora "Vijesti" iz OO SDP Tivat, izvjesno je da značajna većina od ukupno 15 njihovih delegata, neće glasati za Ivana Brajovića.

"Činjenica da naš OO među posljednjima održava konvenciju, za izbor delegata za VIII kongers SDP nam je dala mogućnost da sagledamo kakva i kolika se medijska pažnja posvećuje predstojećem kongresu, odnosno samo njegovoj jednoj tački – izboru predsjednika. Zaključili smo da se stvara atmosfera podjela iako naš Statut prepoznaje mogućnost frakcijskog djelovanja. Ta atmosfera u kojoj naš odbor jedna TV stanica u potpunosti stavlja na jednu, a druga TV na drugu stranu, nam daje za pravo da kažemo da će naše glasove brojati i razvrstavati samo izborna komisija našeg Kongresa, a ne neko drugi. U susret opštinskim izborima naredne godine, naš odbor se neće vještački dijeliti niti želimo da se to dešava SDP-u zbog normalnog demokratskog unutarpartijskog procesa koji treba da se odvija na kongresu naše partije", saopštio je "Vijestima" portparol SDP Tivta Ranko Bošković.

Delegati OO SDP Tivat, po funkcijama, su predsjednik OO Krsto Bošković i član GO Ranko Bošković, a na izbornoj konvenciji je izabrano još njih 13.

Bonus video: