Tribina o izbornim manipulacijama: Šta je bilo sa Muratbašićem?

Na dan izbora u Beranama bilo 80 odsto crnogorske mafije
66 pregleda 6 komentar(a)
DF Tribina, Foto: Jadranka Ćetković
DF Tribina, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.05.2014. 06:47h

Lider DF Miodrag Lekić je kazao da će DF-a pažljivo pratiti šta će se dešavati sa aferom „Snimak“, pa i po cijenu da se, na neki način, raziđu sa Briselom.

“Pratićemo da li će se ostati pri insistiranju da se rasvijetli kolektivni, udruženi poduhvat konkretnog planiranja kako realizovati izbornu krađu. To je serija “hobotnica”, koja se potvrđuje...Ta neslavna strana crnogorske istorije se ponavlja i iznova osmišlja na svim izborima,“ kazao je Lekić na tribini “izborne manipulacije” koju je organizovao Građanski klub DF u Bijelom Polju.

Novinar Sead Sadiković je naveo slučaj Suada Muratbašića koji je, kako je kazao, prvi primjer afere Snimak u Crnoj Gori, još 2006. “Suad je iz policijske uniforme, imenom i prezimenom otkrio kako ga je visoki funkcioner DPS-a Mevludin Nuhodžić natjerao da kupuje glasove rođaka i komšija, kako bi dobio posao”, kazao je Sadiković.

On je istakao da su, umjesto epiloga priče “prvog crnogorskog žviždača” i ispitivanja činjenica šta je uradio Nuhodžić, po bjelopoljskoj čaršiji krenule druge priče:“Iz više izvora sam saznao da se umjesto o Mecu pričalo o tome koliko sam ja dobio para za tu priču, pominjući 'tačan' iznos od 4.700 eura. Pa aj sad ti, majčin sine, demantuj to”.

Odbornik DF - a u beranskom parlamentu Velimir Bato Đurišić je rekao da institucije poput tužilaštva, policije i suda umjesto narodu, služe DPS-u i da su “svi umreženi kao paukova mreža”:“Na dan izbora u Beranama je bilo 80 odsto crnogorske mafije, i vjerujte to je bilo strašno gledati. Pritisak je bio žestok, jer su željeli da pokažu da mogu da završe izbore u Beranama bez Bihora, onda će moći i u Podgorici i svugdje”.

Bonus video: