Tuponja Krivokapiću: Na kolegijumu niste imali ni saglasje, ni većinu

Tuponja je dodao da činjenica da Krivokapiću ne odgovara da se na kolegijumu još jednom razgovara o toj temi ne bi trebalo da vodi zloupotrebi funkcije koju Krivokapić obavlja
51 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Pozitivna
Goran Tuponja, Foto: Pozitivna
Ažurirano: 31.03.2016. 08:36h

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja uputio je dopis predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću u kojem ga poziva da sazove kolegijum na predlog poslaničkog kluba.

"Obrazloženje da ne vidite razlog da kolegijum bude sazvan je stvar vaše slobodne procjene, rekao bih i samovolje, a nikako poštovanje poslovnika", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Tuponja navodi i da je postala učestala pojava kršenje poslovnika Skupštine.

"O samoj temi sastanka ne trebate da diskutujte sa mnom u prepisci, upravo tome i služi kolegijum, da se razgovara i dogovara, pogotovo što u dopisu iznosite pogrešna tumačenja poslovnika i iskrivljujete diskusiju koja je vođena na kolegijumu na način kako to vama politički u ovom trenutku odgovara, a ne onako kako je zaista i tekla. Podsjetiću da na kolegijumu niste imali niti saglasje niti većinu za odluku o formiranju novog Kluba poslanika. Odluku ste donijeli vi, suprotno volji kolegijuma i suprotno poslovniku", kazao je Tuponja.

On je dodao da činjenica da Krivokapiću ne odgovara da se na kolegijumu još jednom razgovara o toj temi ne bi trebalo da vodi zloupotrebi funkcije koju Krivokapić obavlja.

"Na taj način degradirate Skupštinu Crne Gore, a čijem ugledu ste i sami značajno doprinosili", kazao je Tuponja.

Bonus video: