Tužilaštvo hitno da ispita Đukanovića o ubistvu Jovanovića

“Vijesti” su juče pitale tužilaštvo da li će i što preduzeti nakon Đukanovićeve izjave, ali odgovor nijesu dobile
0 komentar(a)
Protestna šetnja Duško Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Protestna šetnja Duško Jovanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.03.2013. 16:22h

Predstavnici opozicionih partija i dio pravnika smatra da bi tužilaštvo hitno trebalo da sasluša premijera Mila Đukanović zbog njegovih izjava o nalogodavcu ubistva glavnog urednika “Dana” Duška Jovanovića.

“Ovo su očigledno neki novi momenti. Tužilaštvo bi trebalo da uzme izjavu od njega, da ga pita kad je to saznao i od koga, kao i ostale stvari koje je pominjao”, kazao je advokat Nikola Bulatović koji smatra da “VDT to apsolutno neće uraditi”.

Đukanović je prekjuče kazao da je “Jovanovića ubio onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ”:””On je bio poslodavac i Jovanovića i Lekića, i to je bio onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i to je onaj koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da omete na njenom evropskom putu”.

“Vijesti” su juče pitale tužilaštvo da li će i što preduzeti nakon Đukanovićeve izjave, ali odgovor nijesu dobile. Ni u Demokratskoj stranki Srbije Vojislava Koštunice za “Vijesti” nijesu željeli da komentarišu Đukanovićeve navode.

U Novoj srpskoj demokratiji smatraju da je “čudno da se u u zatvoru u Spužu nalazi čovjek koji izdržava kaznu za saučesništvo u ubistvu Jovanovića, a koji je u vremenu prije toga bio prepoznat kao podržavalac partijske politike DPS-a i Đukanovića”.

“Čudno je da je on tamo, a da Đukanović tvrdi da iza toga zločina stoji neka druga adresa, izvan Crne Gore“, kazali su agenciji Mina u toj partiji.

Medojević: Potrebna puna istina

Član skupštinskog Odbora za bezbjednost Nebojša Medojević smatra da premijerovi stavovi zahtijevaju posebnu sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj bi se od specijalnog državnog tužioca za organizovani kriminal, šefa ANB, direktora policije i ministra unutrašnjih poslova tražilo da saopšte sve informacije i činjenična saznanja na osnovu kojih je Đukanović iznio tvrdnje.

Medojević je rekao da je “kao član Odbora bio iznenađen tvrdnjom Đukanovića da iza ubistva Jovanovića stoji Vojislav Koštunica” i da predstavlja veoma tešku optužbu koje je neophodno provjeriti:” ”I kao članovi Odbora za bezbjednost koristićemo naša ustavna i ovlašćenja na osnovu Zakona o parlamentarnoj istrazi i tražićemo da se svi tajni podaci, dosijei, saznanja, činjenice i izjave koje mogu upućivati na ovu optužbu premijera dostave na uvid, kako bismo mi skupili te informacije i zauzeli naš politički stav i odnos prema ovom stavu premijera”.

Prema riječima Medojevića, mora se saznati puna istina o tome ko stoji iza ubistva Jovanovića.

“Odavno mislimo da je to ubistvo politički motivisano i sad treba da vidimo ko je i na koji način organizovao, izvršio i koji su motivi bili za tu likvidaciju”, zaključio je Medojević.

DPS: DF vraća uslugu od pet miliona za referendum

DPS je sinoć saopštio da je “kompletan DF za manje od 24 sata mobilisan da ustane u odbranu lika i djela čovjeka čije ime niko nije izgovorio”.

“Ne čudi njihova reakcija, jer je očigledno došlo vrijeme da vrate protivusluge u vrijednosti od pet milona eura još iz vremena silnih združenih napora u pokušaju gašenja Crne Gore u godinama prije referenduma, o čemu su ranije informisana državna tužilaštva i Crne Gore i Srbije”, saopštila je informativna služba DPS-a.

Bonus video: