"Tužilaštvo procesura samo one u koje uperi prst vrh DPS"

Odbornik Džaković je kazao da “ni poslije niza priznatih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, organizovana kriminalna grupa u opštini Budva i njeni nalogodavci nisu prestali sa uništavanjem i pljačkom imovine države Crne Gore i opštine Budva”
3 komentar(a)
Božidar Vujičić, Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Božidar Vujičić, Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.07.2016. 12:05h

Odbornici Građanske akcije i Demokratskog fronta Božidar Vujičić i Stevan Džaković podnijeli su krivičnu prijavu vrhovnom državnom tužiocu protiv ministra održivog razvoja Branimira Gvozdenovića i gradonačelnika Budve Srđe Popovića, jer su kao predsjednik i član i tenderske komisije, mimo saglasnosti Skupštine opštine Budva, raspisali tender za prodaju državne i opštinske imovine u Buljarici.

“Više je nego jasno da su Gvozdenović i Popović postupili suprotno odredbama Zakona o državnoj imovini, na osnovu kojih lokalna samouprava raspolaže imovinom na svojoj teritoriji. Po nama okrivljena lica nakon naše prijave, u slučaju da ih tužilaštvo ne procesuira, svoju krivicu prenose na tužilaštvo. Takođe više je nego sigurno da tužilaštvo ih neće procesuirati jer je partijski zavisno tužilaštvo u Crnoj Gori procesuira samo one na koje prst uperi vrh Demokratske Partije Socijalista, partije koja je privatizovala Crnu Goru koja je na vlast došla sa ulice, partije koja bira sudije Ustavnog Suda i Vrhovnog Državnog Tužioca, partija koja kupuje poslanike koliko im je potrebno, Partija koja je suprotno Ustavu, neustavnim Zakonom o izboru odbornika i poslanika, preuzela vlast od birača i bira predstavnike birača biračima umjesto da svoje predstavnike, u parlamentu u skladu sa Ustavom, biraju državljani Crne Gore “, kazao je Vujičić na konferenciji za noviare.

Odbornik Džaković je kazao da “ni poslije niza priznatih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, organizovana kriminalna grupa u opštini Budva i njeni nalogodavci nisu prestali sa uništavanjem i pljačkom imovine države Crne Gore i opštine Budva”.

“Kako dručačije tumačiti prodaju državne i privatne zemlje u Buljarici direktno se suprotstavljajući interesima države i Opštine odnosno zakonima ove zemlje na osnovu čije naredbe, za koju vidimo da je jača od zakona i ustava Komisija za volorizaciju ponuda za Buljaricu na čijem je čelu čuveni ministar neodrživog razvoja Branimir Gvozdenović, raspisuje tender prodaje opštinsku imovinu bez prethodne saglasnosti Skupštine opštine. Ovim postupkom ministar Gvozdenović je pokazao da za njega ne važe zakoni Crne Gore u koju se tako rječito kune. Lično sam u Skupštini više puta izrazio sumnju da je i on lično uz rame sa Svetozarom Marovićem vođa kriminalne grupe ili barem njen mozak, koja vidimo još djeluje u Budvi”, kazao je Džaković.

Ako se tužilaštvo ogluši o ovaj predmet kao i u dosadašnjim, kako je dodao, i ne procesuira Gvozdenovića, to će biti jasan stav da uživa njihovu zaštitu.

“U tom slučaju Tužilaštvo snosi dio krivične odgovornosti. Podsjećam da je Gvozdenović do guše umiješan u TQ Plaza I Luka Budva. Za procesuiranje je potrebno smao uzeti izjavu predstavnika turske Doguš grupe oko namjere izgradnje luke u Budvi, koji je priznao da je Gvozdenović prostornim planom posebne namjene za obalno područje isplanirao ono što je turska kompanija isprojektovala još 2012”, naglasio je Džaković.

Gradonačlenik Srđa Popović odbacio je optužbe odbornika opozcije, navodeći da je upravo svojim potpisom kao član tenderske komisije zaštitio interese Opštine Budva. Navodeći da je u pitanju još jedna u nizu prijava, koje protiv njega podnose pomenuti odbornici Popović je kaao da je svojim potpisom, garantovao da će Opština Budva od prodaje državne zemlje u Buljarici dobiti sredstva

Bonus video: