TV duel Lekića i Vujanovića odložen za petak

Emisija će trajati dva sata u skladu sa pravilima koja su uglavnom već ustanovljena u ranijim dogovorima RTCG sa izbornim štabovima
64 pregleda 49 komentar(a)
Miodrag Lekić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2013. 17:14h

Nakon dužeg razgovora predsjednika Savjeta RTCG Dušana Simonovića i generalnog direktora RTCG Rada Vojvodića, sa Goranom Danilovićem i Kočom Pavlovićem predstavnicima izbornog štaba predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, dogovoreno je da se duel Vujanović - Lekić održi u petak od 20 sati, potvrđeno je "Vijestima".

Emisija će trajati dva sata u skladu sa pravilima koja su uglavnom već ustanovljena u ranijim dogovorima RTCG sa izbornim štabovima. Tokom sastanka predstavnici izbornog štaba nezavisnog kandidata Miodraga Lekiča oštro su kritikovali prilog televizije kojim su prenešeni djelovi Lekićevog intervjua na televiziji Vijesti u emisiji "Načisto", i čak tražili sankcije za autora priloga i urednički tim.

No nakon dužeg razgovora došlo se do kompromisnog rješenja o odlaganju sučeljavanja koje je trebalo da bude održano u utorak. Novi termin tv duela je petak, 5. april, sa početkom u 20 časova.

Ranije je izborni štab Miodraga Lekića saopštio je da prekida saradnju sa uredničkim timom Radio-televizije Crne Gore, ali da ne odustaje od tv duela koji je zakazan za početak aprila.

U pismu koje poslanik DF-a Koča Pavlović uputio direktoru RTCG Radu Vojvodiću se navodi da i pored njihovog javnog protesta zbog nedopustive pristrasnosti i neobjektivnosti u praćenju predsjedničke kampanje, nastavljaju nečastan i neprofesionalan posao, nanoseći direktnu političku štetu Lekiću.

“Sinoćni prilog u vašoj udarnoj informativnoj emisiji, o Lekićevom gostovanju u emisiji 'Načisto' nezavisne televizije Vijesti, prizemna je manipulacija i neprofesionalan pokušaj osvrta na psihološko-politički portret Lekića, i to u terminu koji pripada kandidatima za predsjednika i njihovim svakodnevnim aktivnostima”, naveo je Pavlović u pismu.

On je kazao i da Javni servis tako postao servis kandidata Vujanovića. “ I pored svega, cijeneći građane i gledaoce TV CG, mi insistiramo da se sučeljavanje programa predsjedničkih kandidata odnosno tv-duel održi u vašoj medijskoj kući, pod uslovom da njime rukovode nezavisni novinari”, naveo je Pavlović.

Bonus video: