U BP DPS-u treba partner, u DG sa 350 glasova manje apsolutna većina

Moguće je da će to biti dva odbornika Bošnjačke stranke
61 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 23:51h

Zbog obilnih kiša u Bijelom Polju noćas nijesu prebrojani svi glasovi, ali je izvjesno da će DPS imati 19 od 38 mandata što znači da će listi koju predvodi Aleksandar Žurić trebati partneri da oforme parlamentarnu većinu.

Moguće je da će to biti dva odbornika Bošnjačke stranke.

Prema preliminarnim rezultatima, SNP je osvojio 8, SDP-LP 5 i DF 4 mandata. To su podaci iz štaba SDP-a, prema kojima cenzus nijesu prošle Pozitivna CG, Bjelopoljska partija, Bošnjačka demokratska zajednica i Ujedinjene srpske stranke.

Evropsko lice Danilovgrada: DPS osvojila 17 mandata, SNP: DPS nema većinu

Prema podacima koalicije Evropsko lice Danilovgrada, na osnovu 96,3 odsto obrađenog materijala, Demokratska partija socijalista osvojila je 17 mandata.

Prema nezvaničnim informacijama, "Evropsko lice Danilovgrada" je osvojilo 1.024 glasa, DF 2.435, SNP 1.320 i koalicija DPS-LP 4.584. Srpski front je osvojio 161 glas, nisu prešli cenzus, ali kako tvrdi DF, upravo ti glasovi su se "prelili" i omogućili DPS-u odlučujući 17. mandat. Kada se saberu glasovi svih opozicionih partija one su imale 350 glasova više od DPS-a, ali Dontov količnik i prelivanje glasova su učinili da imaju mandat manje.

Demokratski front osvojio je devet, Socijalistička narodna partija četiri, a koalicija Evropsko lice Danilovgrada, koju čine Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora tri mandata.

Iz SNP Danilovgrad saopštili su da prema njihovim podacima DPS nije osvojio apsolutnu većinu.

Prema njihovim podacima DPS ima 16 mandata, DF 9, SNP 5, a ELDG 3 osvojena mandata.

Šavnik: 17 mandata za DPS/SDP

Na 82 % obrađenog materijala u Šavniku, DPS/SDP je osvojio 17 mandata, SNP 8, DF 5 mandata. To znači da će vladajuća koalicija imati apsolutnu većinu.

Galerija

Bonus video: